Schade in Beek en Donk
NOS Nieuws

Schade en overlast door Franklin, vandaag opnieuw harde wind

Storm Franklin heeft op verschillende plekken in het land tot problemen geleid. De piek van de storm lag gisteren in de avonduren, en ook vannacht is nog schade ontstaan door omgewaaide bomen.

In Beek en Donk kwam een afgebroken tak op vijf geparkeerde auto's terecht. Zeker twee auto's zijn flink beschadigd. In Maastricht viel een boom tegen een supermarkt. Het is onduidelijk wat de schade is.

Door storm Franklin waaiden op verschillende plekken in het land bomen om:

Nog meer stormschade door Franklin

Gisteren werd in Moordrecht voor de tweede keer in korte tijd een aantal woningen ontruimd vanwege losgewaaide daken. Vrijdag werden de woningen voor het eerst ontruimd, omdat de daken waren losgerukt door storm Eunice. De noodbedekking die erop was gelegd, is vandaag weer weggewaaid, schrijft Omroep West. De bewoners zijn opgevangen in een hotel.

Op het spoor en op de weg leidde de storm tot flink wat overlast. Op A4 tussen Bergen op Zoom-Zuid en Hoogerheide lagen meerdere bomen op de weg. De weg richting de Belgische grens was daarom dicht. Ook op de A28 tussen Dwingeloo en Beilen was er verkeershinder door een omgewaaide boom.

In Hilversum dreigden losgeraakte dakplaten van het stationsgebouw af te waaien. Het treinverkeer werd daarop stilgelegd en de brandweer heeft de platen gisteravond verwijderd. Het treinverkeer kwam daarna weer op gang. De meeste treinen reden in de avond weer volgens de normale dienstregeling.

In Brabant viel een boom om op de begraafplaats in Esbeek:

Boom valt om op begraafplaats: 'Graf van mijn ouders, zus en vrouw is kapot'

Opnieuw harde wind

Nadat het vijf dagen op rij gestormd heeft, gaat het vandaag opnieuw hard waaien. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. De ANWB rekent niet op extra overlast op de weg. Weggebruikers worden wel gewaarschuwd voor windstoten. De NS rekent erop dat de treinen volgens de normale dienstregeling rijden.

Vandaag waait het niet zo hard als de afgelopen dagen. Vanochtend is er door het hele land kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Aan de kust kan dit oplopen tot 100 kilometer per uur. Pas in de loop van middag en avond neemt de wind af in kracht.

Vanwege de hoge waterstanden, is de IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel gesloten. Er wordt daar een waterstand van meer dan 2 meter boven NAP verwacht, meldt Rijkswaterstaat. Het is de tiende keer dit stormseizoen dat de IJsselkering wordt gesloten. In het vorige stormseizoen (jaarlijks tussen 1 oktober en 15 april) is de IJsselkering geen enkele keer gesloten geweest.

De gemeente Rotterdam verwacht vanochtend hoogwater van 2,5 meter boven NAP. Lagergelegen kades worden daarom afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl