NOS Nieuws

Wekdienst 12/2: Nachtclubs open tijdens protestactie • Medaillekans voor Bos

Goedemorgen! Nachtclubs gaan open tijdens de landelijke protestactie 'De Nacht staat op' en skeletonster Kimberley Bos komt weer in actie en heeft nog volop kans op een medaille.

Eerst het weer: De zon schijnt vandaag flink. Vanmiddag neemt vanuit het westen de hoge bewolking toe, maar het blijft droog. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanavond is er een landelijke actie van nachtclubs tegen de coronamaatregelen: ze openen hun deuren. Nachtclubs mogen dat al twee jaar niet van het kabinet. Minister Yesilgöz sluit optreden tegen nachtclubs niet uit.
  • De schaatsers Thomas Krol, Merijn Scheperkamp en Kai Verbij komen tijdens de Olympische Winterspelen in Peking vanaf 09.50 uur in actie op de 500 meter. Rechtstreeks te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1.
  • Skeletonster Kimberley Bos komt vanaf 13.20 uur in actie. Zij lijkt vandaag de grootste kans te maken op een medaille voor het Nederlandse team.
  • In navolging van truckersprotesten in Canada zijn dit weekend ook in Europa soortgelijke betogingen. Duizenden chauffeurs willen dit weekend met hun voertuigen naar Parijs om te demonstreren tegen de coronamaatregelen en in Nederland trekt een onbekend aantal chauffeurs naar Den Haag.
  • Vanaf 15.00 worden de halve finales gespeeld van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. De wedstrijden worden live uitgezonden via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Demonstranten in de Canadese grensstad Windsor houden nog altijd de Ambassador Bridge bezet, ondanks een rechterlijk bevel om de blokkade op te heffen. De betogers hadden van de rechter om 19.00 uur plaatselijke tijd (01.00 uur Nederlandse tijd) weg moeten zijn. De brug richting Detroit is de belangrijkste grensovergang tussen Canada en de Verenigde Staten.

File bij een andere grensovergang door de blokkade op de brug

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De bomenkap in het Sterrebos in Born is stilgelegd vanwege een bosuil. Dat is een beschermde diersoort. Ecologen vonden het dier volgens 1Limburg in een boom die op de nominatie stond om gekapt te worden. In die boom werd een nest met eieren ontdekt.

Dinsdag is al begonnen met de kap. Alleen toen hielden activisten de zaagmachines tegen. De politie greep in, en inmiddels is de kap in volle gang en is een deel van het bos al platgelegd.

Op deze dronebeelden is dat goed te zien.

Boomkap Sterrebos stilgelegd

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl