Max Verstappen
NOS Wielrennen

Verstappen, Van Vleuten, De Groot en Plat maken kans op prestigieuze Laureus Award

Formule 1-coureur Max Verstappen, wielrenster Annemiek van Vleuten, rolstoeltennisster Diede de Groot en handbiker Jetze Plat maken kans op de prestigieuze Laureus Sports Award. Begin april worden de winnaars bekendgemaakt.

Wereldkampioen Verstappen is voor de titel Sportman van het Jaar genomineerd en heeft concurrentie van tennisser Novak Djokovic, American footballer Tom Brady, voetballer Robert Lewandowski, atleet Eliud Kipchoge en zwemmer Caeleb Dressel.

In de categorie Sportvrouw van het Jaar maken atletes Elaine Thompson en Allyson Felix, tennisster Ashleigh Barty, voetbalster Alexia Putellas en zwemsters Katy Ledecky en Emma McKeon een kans.

Van Vleuten, De Groot en Plat

Olympisch kampioene Van Vleuten is een van de zes kandidaten in de categorie Comeback van het Jaar. Ook onder anderen turnster Simone Biles en wielrenner Mark Cavendish kregen een nominatie.

Rolstoeltennisster Diede de Groot en handbiker Jetze Plat, beiden paralympisch kampioen, maken kans op de eretitel bij de sporters met een beperking.

De genomineerden zijn bepaald door een panel van 1.300 journalisten. Een groep van 71 personen, die bij de Laureus World Sports Academy zijn aangesloten, bepaalt uiteindelijk de winnaars.

In 2021 behoorden onder anderen Rafael Nadal (sportman), Naomi Osaka (sportvrouw) en Bayern München (sportploeg) tot de winnaars.

Advertentie via Ster.nl