NOS Wielrennen

Belangrijkste Laureus Awards voor Osaka en Nadal

Osaka en Nadal in de prijzen bij uitreiking Laureus Awards

Naomi Osaka en Rafael Nadal zijn bij de jaarlijkse uitreiking van de Laureus Awards uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen was ook Anna van der Breggen genomineerd, maar de Nederlandse wielrenster viel buiten de prijzen.

Osaka, die in 2019 nog werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar, veroverde vorig jaar voor de tweede keer de titel bij de de US Open. De Japanse wordt door Laureus bovendien geprezen voor haar inzet en steun voor de Black Lives Matter beweging.

Van der Breggen, die vorig jaar de wereldtitel won op de weg en in de tijdrit, was pas de derde Nederlandse vrouw die werd genomineerd voor de trofee. Zwemster Inge de Bruijn en wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel gingen haar voor, eveneens zonder te winnen.

Tweede prijs voor Nadal en Bayern München

Voor Nadal is het de tweede keer dat hij de zogeheten Sport-Oscar krijgt als beste sportman, na 2011. In het afgelopen, door de coronapandemie verstoorde, sportjaar wist de Spaanse tennisser voor de dertiende keer het toernooi van Roland Garros te winnen. Nadal staat nu op het recordaantal van twintig grandslamzeges, net zoveel als Roger Federer.

Bayern München werd tijdens het online-gala voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. De Duitse winnaar van de Champions League, de Bundesliga en de Duitse beker kreeg de prijs ook al eens in 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl