Jens Odgaard viert zijn derde treffer

Hoofdrol Odgaard bij bekerwinst B-elftal RKC op ADO Den Haag

In een leeg Mandemakers Stadion heeft RKC ten koste van eerstedivisionist ADO Den Haag de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. In Waalwijk keek de ploeg na 45 minuten nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar kwam na rust via Jens Odgaard tot 2-2. De Deense invaller besliste het duel vervolgens in de verlenging door nog twee keer te scoren.

RKC trad aan met maar liefst acht andere namen ten opzichte van het competitieduel tegen Go Ahead Eagles. De tweede keus had in de openingsfase licht overwicht en kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Roy Kuijpers speelde knap Hervé Matthys uit en kon raakschieten.

Met behulp van RKC-doelman Issam El Maach kwam ADO op gelijke hoogte. Boy Kemper kopte uit een corner tegen de paal, waarna de bal via El Maach het doel in rolde.

ADO liet zich vervolgens meer zien op de helft van RKC. Uit een vrije trap van Sem Steijn tikte spits Thomas Verheydt nog voor rust zijn club subtiel naar de voorsprong.

ADO-spits Thomas Verheydt viert zijn treffer met zijn ploeggenoten

Na rust zocht RKC nadrukkelijk naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg, met invallers Jens Odgaard en Richard van der Venne, kansen en zorgde ervoor dat ADO er in aanvallend opzicht amper aan te pas kwam. Met een afstandsschot passeerde Odgaard een kwartier voor tijd de sterk keepende Luuk Koopmans. ADO hield vervolgens stand en sleepte er een verlenging uit.

Ook in de verlenging was RKC de betere ploeg. Na een knappe actie en een goed schot zette Odgaard RKC verdiend op voorsprong. De Deense invaller voltooide zijn hattrick door na geklungel in de Haagse verdediging de pal op te pikken en hem over doelman Koopmans heen te schieten.

Vitesse simpel langs amateurs

Vitesse had in de eigen Gelredome geen moeite met de amateurs van DVS'33 uit Ermelo. Zonder zich bovenmatig in te spannen won de nummer vier van de eredivisie met 2-0.

Het was eenrichtingsverkeer voor de Arnhemmers tegen de ploeg die uitkomt in de Derde Divisie. Na twintig minuten krulde Daan Huisman de 1-0 binnen, na goed werk van Loïs Openda.

Na een half uur spelen kreeg DVS'33 dé kans op de gelijkmaker. Na een mooie pass van Tim van de Berg nam Ali Akla de bal fraai aan, maar oog in oog met Vitesse-keeper Jeroen Houwen schoot hij net naast.

Loïs Openda viert zijn treffer

Na rust verdubbelde Openda de score. Na een fout in de verdediging wipte de Belg de bal fraai over de uitkomende doelman van DVS'33 heen.

Vitesse geloofde het vervolgens wel waarna het duel als een nachtkaars uitging.