ADO Den Haag viert feest na het winnen van de eersteperiodetitel Pro Shots

De selectie van ADO Den Haag zal dit weekend niet spelen tegen Top Oss als er donderdagochtend geen overeenstemming is over de hoogte van de winstpremies. Dat laat de spelersraad weten aan Omroep West. "Als er voor donderdagochtend geen oplossing is, dan staken we en gaan we het veld niet op."

De spelers en directeur Edwin Reijntjes kunnen het tot nu toe niet eens worden over de hoogte van de winstpremies voor de Haagse selectie. "Wij hebben nu lang genoeg gesproken met de leiding, maar er zit geen beweging in. Als spelersgroep kennen we de situatie van de club maar al te goed. Wij vragen geen extreme bedragen. Daarom betreuren wij dat het zo verloopt."

Interne kwestie

Aan het begin van het voetbalseizoen werd door de directie van ADO geopperd om de gesprekken over winstpremies over de start van het seizoen te tillen. Dat had toen te maken met de slechte financiële situatie van de club. Inmiddels is de licentie gewaarborgd en heeft de club een nieuwe eigenaar, het Spaans/Amerikaans investeringsbedrijf Globalon, op het oog.

Directeur Reijntjes was niet bereikbaar voor commentaar op het dreigement van de spelersgroep, schrijft Omroep West. Namens de club reageert een woordvoerder.

"De selectie van ADO Den Haag en het bestuur liggen voorlopig nog niet op één lijn over de hoogte van de winstpremies. Vandaag zat een delegatie van de selectie weer om tafel met Reijntjes. Tot een akkoord is het nog niet gekomen. Verder vinden wij dit een interne aangelegenheid", aldus de woordvoerder.

STER reclame