Eljero Elia op het trainingsveld van ADO Den Haag NOS

De spelersgroep van ADO Den Haag is niet in staking gegaan en wil zaterdag gewoon gaan spelen tegen Top Oss. De spelers zijn in conflict met de club over de hoogte van de winstpremies en dreigden met een staking, maar betraden rond elf uur vanochtend het trainingsveld. Dat deden ze wat later dan normaal.

Na de training gaf aanvoerder Boy Kemper tekst en uitleg. "Wij wilden een statement maken. Dat hebben wij gedaan door later het veld op te gaan. Wij staan als spelersgroep achter deze beslissing. Vandaag hebben we de warming-up en de rondo gedaan, daarna zijn we naar binnen gegaan."

Het duel met Top Oss is niet in gevaar, vertelt Kemper. "Wij gaan ons nu verder voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag. Vrijdag trainen we, zaterdag spelen we. De wedstrijd staat niet op losse schroeven, daar kan ik duidelijk over zijn. Zaterdag van Oss winnen maakt ons statement alleen nog maar sterker."

ADO-selectie is in conflict over winstpremies Pro Shots

Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, bemiddelde vaak bij conflicten tussen spelers en clubs over geld. Meestal zag hij het uiteindelijk goed aflopen.

Opmerkelijk

Toch is de huidige situatie in Den Haag opmerkelijk, legt hij uit. "Deze kwestie is lastig, omdat ADO tot nu toe helemaal niet meebeweegt."

"De spelers staken momenteel niet, maar hebben wel het signaal afgegeven dat de maat vol is. Ze vragen financieel ook niets geks. Ze baseren het gevraagde bedrag op marktonderzoek en gesprekken met spelers van andere clubs."

De spelers hadden eerder goede hoop op een akkoord, maar werden door de clubleiding teleurgesteld. "Wij worden nu weggezet als geldwolven. Dat zijn wij niet. Het lijkt erop dat het een geldkwestie is, maar dat klopt niet helemaal. Er zijn afspraken gemaakt met ons, die worden niet nagekomen", zegt Kemper.

Verslaggever Joep Schreuder trok naar Den Haag en sprak kort met spelers Eljero Elia, Luuk Koopmans en Finn Dicke.

Spelers ADO Den Haag arriveren bij training en gaan voorlopig niet in staking

STER reclame