Thom Haye Pro Shots

FC Volendam en Excelsior, de nummers één en twee in de Keuken Kampioen Divisie, hebben allebei met 0-0 gelijkgespeeld. Jong PSV won dankzij Johan Bakayoko met 4-1 bij VVV-Venlo.

De meest besproken wedstrijd in de eerste divisie van vandaag werd niet gespeeld. Helmond Sport zag de ene na de andere speler door corona en blessures afhaken. De club weigerde daarom het duel met FC Emmen te spelen. De KNVB accepteerde dat besluit niet en zal de Brabantse club bestraffen.

Koploper Volendam heeft moeite met NAC

Bij Volendam waren de ogen gericht op de teruggekeerde Francesco Antonucci. De creatieve middenvelder verliet het vissersdorp afgelopen zomer en trok naar Feyenoord, maar brak daar niet door.

Hij keerde terug naar Volendam, naar trainer Wim Jonk, met wie hij ook in de jeugd van Ajax al samenwerkte. Tegen NAC begon hij voor het eerst weer in de basis.

Antonucci en Haye Pro Shots

Maar ook Antonucci kon de eerste helft in het Rat Verlegh Stadion geen kleur geven. Ook NAC - dat vandaag werd gekocht door bouwondernemer Karel Vrolijk - speelde weinig klaar. Middenvelder Thom Haye, die begeerd zou worden door sc Heerenveen, zorgde met een paar uiterst fraaie passjes voor het meeste vermaak.

De tweede helft bracht niet veel meer spektakel. NAC maakte het meeste aanspraak op de zege, maar de kansen werden niet verzilverd. Volendam bood achtervolgers als Excelsior en FC Emmen door het gelijkspel de kans in te lopen.

Excelsior komt niet dichterbij

Excelsior benutte die mogelijkheid niet. Tegen De Graafschap wisten de Rotterdammers nooit écht een vuist te maken. Het gat met Volendam blijft zodoende zes punten.

Danzell Gravenberch in duel met Sven Nieuwpoort Pro Shots

Wel heeft Excelsior een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper. Afgelopen zondag wist nummer twee Excelsior zijn wedstrijd tegen ADO Den Haag - in tegenstelling tot Helmond Sport - namelijk wel uitgesteld te krijgen.

Bakayoko blinkt weer uit

De man van de vrijdagavond was Jong PSV'er Johan Bakayoko. De Belgische aanvaller deed VVV met vier goals eigenhandig de das om.

Het is niet de eerste keer dat Bakayoko zich liet gelden. De snelle buitenspeler was ook afgelopen weekend goed voor een goal en twee assists.

NOS

STER reclame