NAC-speler Vieiri Kotzebue viert zijn doelpunt in de beker tegen Utrecht Pro Shots

Bouwondernemer Karel Vrolijk uit het Brabantse Fijnaart is de nieuwe eigenaar van de Bredase voetbalclub NAC, meldt Omroep Brabant. Vrolijk heeft vandaag een koopcontract getekend, waarbij hij de aandelen overneemt van de huidige eigenaren. Volgens Voetbal International heeft hij daar zes miljoen euro voor betaald.

De bouwondernemer heeft volgens de regionale omroep grote plannen met de club. Via een vijfjarenplan wil Vrolijk de begroting structureel opschroeven naar 18 tot 20 miljoen euro. Dat moet ervoor zorgen dat NAC binnen twee jaar promoveert en een stabiele middenmoter in de eredivisie wordt. Ook wordt het aantrekken en ontwikkelen van jonge spelers een belangrijke pijler in het nieuwe beleid van Vrolijk.

Eerder bod

De bouwondernemer liet in juli al aan Omroep Brabant weten dat hij de aandelen van zijn favoriete club wilde kopen. De aandeelhouders zetten de aandelen toen te koop nadat er onenigheid was ontstaan met een deel van de supporters. Vrolijk deed samen met supporterscollectief Ons NAC een bod, maar dat werd door de eigenaren afgewezen.

Maar de aandeelhouders wisten de afgelopen maanden geen geschikte partijen te strikken, daarom kwam Karel Vrolijk opnieuw in beeld. Beide partijen kwamen er deze keer, zonder participatie van het supporterscollectief, wel uit. De nieuwe eigenaar van NAC wil de Bredase aanhang en sponsors wel nauw bij de club betrekken.

Hoewel het koopcontract is getekend moet voor de definitieve overname nog wel goedkeuring komen van de KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD.

STER reclame