Teleurstelling bij FC Utrecht-speler Arthur Zagre als NAC heeft gescoord

Utrecht verslikt zich in NAC, ook amateurs Maassluis zorgen voor bekerstunt

NAC Breda heeft voor een flinke verrassing gezorgd in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De eerstedivisionist versloeg FC Utrecht, de nummer zes van de eredivisie, met 3-2.

Utrecht leek na de eerste helft op rozen te zitten. Adrián Dalmau had weliswaar een strafschop gemist, maar dankzij een rake kopbal van Mike van der Hoorn stond de ploeg van René Hake halverwege met 1-0 voor.

Na rust waren de rollen echter omgedraaid. Thom Haye zorgde met een schitterende vrije trap voor de ommekeer in de wedstrijd. Utrecht kon geen vuist meer maken tegen de ploeg van trainer Edwin de Graaf, van wie deze week naar buiten kwam dat hij aan een tumor geopereerd is. Haye maakte niet veel later ook de 2-1.

Vieri Kotzebue heeft de winnende treffer gemaakt voor NAC

Met nog tien minuten te gaan moest Utrecht zelfs door met tien man, na een tweede gele kaart voor Van den Hoorn. Toch kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte: Anastasios Douvikas schoot raak.

Verlenging leek aanstaande, maar invaller Vieri Kotzebue zorgde in de blessuretijd alsnog voor de winnende treffer van NAC, dat in de eerste divisie de negende plaats bezet.

Bekerstunt amateurs

Ook de amateurs van Excelsior Maassluis zorgden voor een stunt in het bekertoernooi. De nummer tien van de tweede divisie schakelde FC Emmen, de nummer drie van de eerste divisie, uit (1-0).

Excelsior Maassluis viert de overwinning op FC Emmen

Na een wat gezapige wedstrijd zat het venijn in de staart. Binnen een minuut waren beide ploegen dicht bij de eerste goal. Eerst zag Gabri Urbanus van Maassluis een kopbal net naast gaan en daarna moest Emmen-speler Jeredy Hilterman toezien hoe zijn inzet door Calvin Tureaij van de lijn werd gehaald.

Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Invaller Bram Wennekers scoorde uit een prachtige pass van Nino van den Beemt achter de Emmen-verdediging. Keeper Jean-Paul van Leeuwen hield Maassluis vervolgens op de been.

PEC trefzeker in bekertoernooi

PEC Zwolle maakte geen fout. In de eredivisie is de ploeg van Dick Schreuder nog niet echt op schot, maar in het bekertoernooi hebben de Zwollenaren geen moeite met doelpunten maken.

Na een 4-1 overwinning in de eerste ronde, was Zwolle in de tweede ronde met 4-0 te sterk voor eerstedivisionist MVV Maastricht.

Siemen Voet viert zijn treffer tegen MVV

PEC Zwolle zette de bezoekers al direct onder druk en dat resulteerde na een kwartier spelen in de openingstreffer. Siemen Voet, die nog niet eerder scoorde voor Zwolle, kon de bal van dichtbij binnentikken.

Niet veel later lag de bal opnieuw achter MVV-doelman Romain Matthys, na een rake kopbal van Rav van den Berg. MVV had het aan dezelfde keeper te danken dat de schade in de eerste helft beperkt bleef tot twee tegendoelpunten.

Ook na rust bleef de thuisploeg jagen op doelpunten. Luka Adzic dribbelde simpel langs Orhan Džepar, waarna hij hard binnenschoot. En Slobodan Tedic maakte de 4-0 voor PEC Zwolle. MVV stelde daar niet veel tegenover.

ADO en Telstar ontsnappen

Ook ADO Den Haag en Telstar overleefden de tweede ronde van de KNVB-beker, maar eenvoudig ging dat niet.

Hoofdklasser Gemert bood goed tegenstand aan ADO, de nummer vijf van de eerste divisie. Willem den Dekker schoot Gemert tot twee keer toe op voorsprong, maar ADO scoorde één keer meer. Dankzij doelpunten van Eljero Elia, Cain Seedorf en Thomas Verheydt (2x) werd het 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Eerstedivisionist Telstar had zelfs een verlenging nodig tegen de amateurs van Spakenburg, de nummer twaalf van de tweede divisie. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3. Dankzij doelpunten van Jip Molenaar en Rashaan Fernandes in de extra speeltijd werd een Spakenburgse stunt voorkomen.

Bekijk in de carrousel hieronder het volledige speelschema van de tweede ronde van de KNVB-beker.