NOS VoetbalAangepast

Schreuder sprokkelt weer een puntje met PEC tegen inspiratieloos Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - PEC Zwolle

PEC Zwolle leek lang op weg naar de tweede overwinning van dit seizoen, maar liet een zege op FC Groningen in de slotfase door de vingers glippen. Door een zondagsschot van Mees de Wit en een schlemielig eigen doelpunt van Thomas van den Belt eindigde het duel in 1-1 in een lege Euroborg.

Sinds trainer Dick Schreuder drie weken geleden het stokje overnam van de opgestapte Art Langeler gaat het iedere wedstrijd een beetje beter met PEC Zwolle. Na de kansloze nederlaag tegen Feyenoord (4-0) en de troosteloze 0-0 tegen RKC Waalwijk bood het spel tegen Groningen hoop in de strijd tegen degradatie.

PEC Zwolle kwam na een kwartier verdiend op voorsprong via Mees de Wit. De middenvelder trok de stoute schoenen aan en probeerde het ineens van grote afstand. Doordat er een verraderlijke draai aan de bal zat werd doelman Peter Leeuwenburgh verrast en kon De Wit juichen (0-1).

Dick Schreuder

Waar Leeuwenburgh er bij het openingsdoelpunt niet goed uitzag, vervulde hij vlak voor rust een positieve hoofdrol. De doelman wist een harde kopbal van Gervane Kastaneer met een katachtige reflex over het doel te tikken.

FC Groningen, dat via opeenvolgende zeges op Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard de weg omhoog juist had ingezet, speelde een uiterst zwakke eerste helft. Een kansje van Jørgen Strand Larsen was na een halfuur het belangrijkste wapenfeit, maar doelman Kostas Lamprou stond goed in de weg.

Eigen doelpunt

Ook na rust maakte FC Groningen een fantasieloze indruk, maar omdat PEC Zwolle niet bij machte was om door te drukken hield de ploeg van Danny Buijs zicht op een resultaat.

FC Groningen creëerde vrijwel niets, maar kwam desondanks een kwartier voor tijd onverdiend langszij. Uit een hoekschop kopte Thomas van den Belt schlemielig in eigen doel (1-1).

In de absolute slotfase was Siemen Vloet nog heel dicht bij het winnende doelpunt voor PEC, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Schreuder moet dus nog even wachten op zijn eerste zege in de eredivisie.

FC Groningen-trainer Danny Buijs ging na de wedstrijd in op het gerucht dat hij na dit seizoen, als zijn contract afloopt, moet vertrekken. "Ik blijf tot 30 juli mijn hele ziel en zaligheid in het eerste elftal stoppen. En als de club besluit een andere trainer te halen, is dat hun goed recht. Ik ga ervanuit dat als het zover is, ze mij dat laten weten."

Buijs: 'Als de club besluit een andere trainer te halen, is dat hun goed recht'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl