NOS Voetbal

Zwolle gooit met blunderende Lamprou eigen glazen in tegen concurrent Fortuna

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft het degradatieduel gewonnen van PEC Zwolle, dat daardoor stijf onderaan blijft staan in de eredivisie. Na een enorme blunder van Kostas Lamprou kwam de enige treffer op het bord (0-1).

Een uur lang was keeper Lamprou de grote uitblinker bij de Zwollenaren. Maar een eenvoudige vangbal glipte door zijn handschoenen en stuiterde via het hoofd van Ben Rienstra precies voor de voeten van de alerte Nigel Lonwijk.

Fortuna passeert door dat mazzeltje Sparta op de ranglijst en staat nu zestiende. Het elftal van Sjors Ultee kreeg behoorlijk wat kansen om het duel eerder naar zich toe te trekken, maar soms met wat geluk hield Lamprou de stand lang in evenwicht.

Beste kans voor Seuntjens

De grootste kans was vlak voor rust voor Mats Seuntjens, die met een steekbal fraai werd vrijgespeeld door Tesfaldet Tekie. Maar Seuntjens treuzelde, waardoor Lamprou positie kon kiezen en redde.

Bekijk hier de reacties van matchwinner Nigel Lonwijk en trainer Sjors Ultee:

Brede grijns en jaap in de wenkbrauw: avond van matchwinner Lonwijk kan niet stuk

Zonder zijn geblesseerde aanvoerder Bram van Polen was het belabberd wat de Zwollenaren op de mat legden. De eerste grote mogelijkheid was pas op slag van rust, toen Eliano Reijnders van afstand uithaalde en de buitenkant van de paal raakte.

Grote zorgen in Zwolle

Net zoals in het vorige thuisduel tegen RKC, toen Daishawn Redan op een cruciaal moment een penalty miste, gooide PEC nu dankzij Lamprou zijn eigen glazen in. Met acht punten minder en een wedstrijd meer dan nummer vijftien Heracles ziet het er praktisch halverwege de competitie zorgelijk uit voor de ploeg van Dick Schreuder.

De trainer, bij Zwolle vervanger van de opgestapte Art Langeler, gooide in de slotfase nog alles op de aanval. Ondanks de tomeloze inzet en alle goede bedoelingen van zijn spelers werd Fortuna daar niet warm of koud van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl