Volendam ook na vissersderby koploper eerste divisie, Mühren scoort weer

Real Madrid heeft Karim Benzema, Liverpool heeft Mohamed Salah en FC Volendam heeft Robert Mühren. De man die aan het begin van het seizoen overkwam van SC Cambuur scoorde zondag weer en hielp Volendam aan een overwinning op Telstar (2-1).

'Het andere Oranje' verstevigde hierdoor de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap verliest

Nummer zes De Graafschap verloor op eigen veld met 1-2 van VVV-Venlo. Aaron Bastiaans bracht de Limburgers vijf minuten voor rust op voorsprong, Ted van de Pavert maakte een klein kwartier na rust de gelijkmaker. Nick Venema werd matchwinner in de 73ste minuut.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Volendam het niet makkelijk zou krijgen in de 'vissersderby'. Telstar-spits Glynor Plet kopte al na vijf minuten raak uit een corner (0-1). Volendam-verdediger Mike Eerdhuijzen deed na een halfuur precies hetzelfde. Ook hij dirigeerde de bal uit een hoekschop diagonaal in de hoek (1-1).

Mühren staat op twintig goals

Telstar speelde goed in de eerste helft, maar had het volledig aan zichzelf te danken dat het nog voor rust op achterstand kwam. Verdediger Siebe Vandermeulen verspeelde de bal heel erg simpel aan Mühren, die vervolgens de bal achter Telstar-doelman Ronald Koeman junior wist te krijgen (2-1).

Het was voor Mühren zijn twintigste goal dit seizoen.

Glynor Plet wordt omringd door spelers van FC Volendam

De amusementswaarde daalde in de tweede helft. Volendam kreeg nog enkele mogelijkheden en Telstar kreeg via Plet ook nog een grote kans om de gelijkmaker te maken. Toch kwam Volendam, dat niet groots speelde, niet echt meer in de problemen.

Wedstrijden afgelast

Mühren, die vorig seizoen namens Cambuur met 38 goals topscorer van de eerste divisie werd, voert de topscorerslijst nu niet aan. Thijs Dallinga van nummer twee Excelsior heeft 25 goals gemaakt. Dallinga had zondag tegen ADO Den Haag ook nog tot scoren kunnen komen, maar de wedstrijd werd vanwege coronabesmettingen bij de Rotterdammers afgelast.

Ook Jong AZ, dat om 20.00 uur op bezoek zou gaan bij TOP Oss, heeft in overleg met de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe speeldata worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.