Tallon Griekspoor tijdens een ATP-toernooi vorig seizoen Pro Shots

Tallon Griekspoor heeft zich vanwege een voetblessure afgemeld voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Melbourne, waarin hij tegen Rafael Nadal zou spelen.

"Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet", schrijft Griekspoor op zijn Twitter-pagina. "Helaas moet ik me afmelden met een voetblessure. Ik doe er alles aan om over tien dagen fit te zijn voor de Australian Open."

Griekspoor, die last heeft van een pijnlijke teen, laat tegen de NOS verder weten dat zijn deelname aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar "geen probleem moet zijn". Hij heeft zich uit voorzorg wel afgemeld voor het ATP-toernooi in Sydney van volgende week.

Griekspoor bereikte donderdag voor eerste keer in zijn loopbaan de kwartfinales van een ATP-toernooi. In Melbourne boekte hij zijn 28ste zege op rij. De 25-jarige tennisser schreef eind vorig seizoen vijf challengertoernooien op zijn naam en is daardoor opgeklommen naar de 65e plaats van de wereldranglijst.

De laatste keer dat Griekspoor een wedstrijd verloor, was begin september op de US Open tegen Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.

Van de Zandschulp straks in actie

Nadal maakte deze week zijn rentree op de ATP-tour na bijna vijf maanden afwezigheid vanwege een voetblessure en hij is als eerste geplaatst in Melbourne. Het toernooi geldt als voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi van dit seizoen. De Australian Open beginnen op maandag 17 januari.

Botic van de Zandschulp komt later vrijdagochtend wel in actie in de kwartfinales van het toernooi in Melbourne. Hij speelt dan tegen Grigor Dimitrov uit Bulgarije.

STER reclame