Botic van de Zandschulp
NOS SportAangepast

Van de Zandschulp begint 2022 ijzersterk, 27ste zege op rij voor Griekspoor

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn het nieuwe tennisjaar uitstekend begonnen. Op het ATP-toernooi van Melbourne bereikten beide spelers de tweede ronde.

Van de Zandschulp, de hoogst geklasseerde tennisser van Nederland, behaalde een soevereine zege op Adrian Mannarino: 6-4, 6-3. De ervaren Fransman, die op zijn hoogtepunt bijna de mondiale toptwintig haalde, kwam er geen moment aan te pas.

Griekspoor versloeg de als zevende geplaatste Dominik Köpfer met 6-3, 6-4. Hij keek alleen na de openingsgame even tegen een break achterstand aan, maar stelde daarna snel orde op zaken.

Onlangs blikten we met Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor terug op 2021, het jaar van hun doorbraak waarin ze zich ruimschoots in de tophonderd nestelde.

Nederlands mannentennis telt weer mee: 'Zou graag weer tegen Djokovic spelen'

Er lag best wat druk op de schouders van Van de Zandschulp, vorig jaar al verrassend kwartfinalist op dit toernooi in Melbourne. Na het jaar van zijn grote doorbraak wil hij nu een stap zetten richting de wereldtop. Iets wat onder anderen voormalig Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra wel voor mogelijk acht.

De nummer 57 van de wereld serveerde tegen Mannarino ijzersterk, door liefst 81 procent van de punten op zijn eerste opslag te winnen. De twee breakpoints die hij in de partij moest toestaan, poetste hij allebei weg.

Intussen benutte Van de Zandschulp zijn kansen wel in de zevende game van de eerste set en de derde van het tweede bedrijf, om het karwei daarna in de negende game op zijn eerste matchpoint meteen af te maken.

In de volgende ronde treft van de Zandschulp de Amerikaan Mackenzie McDonald of de Duitser Peter Gojowczyk.

Al 27 op rij voor Griekspoor

Griekspoor boekte alweer zijn 27ste zege op rij, maar de eerste op de ATP-tour in die reeks. Liefst 25 keer op rij trok hij aan het langste eind in het challenger-circuit en ook won hij daarvoor nog een duel om de Davis Cup.

Griekspoor, die nu de winnaar treft van de partij tussen Alexei Popyrin en Stefano Travaglia, zou in de kwartfinale kunnen stuiten op de als eerste geplaatste Rafael Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl