NOS Sport

Dappere Griekspoor verliest kansloos van Djokovic op US Open

Tallon Griekspoor heeft niet voor een tweede verrassing kunnen zorgen bij zijn debuut op de US Open. De nummer 121 van de wereld stuntte tegen Jan-Lennard Struff, maar de beste tennisser van dit moment, Novak Djokovic, bleek van een wat zwaarder kaliber: 6-2, 6-3, 6-2.

Griekspoor is kansloos tegen Djokovic en pakt zeven games

Dankzij enkele mooie, aanvallende punten won Griekspoor zijn eerste servicegame (1-1), maar daarna gaf Djokovic gas en snelde de Serviër geconcentreerd en foutloos spelend naar 6-2, 4-2.

Steun van publiek

Bij die stand liet Djokovic, geïrriteerd door een luidruchtige toeschouwer, wat steekjes vallen en een foute smash en een slordige forehand leidden tot een break. De Serviër brak meteen terug.

Griekspoor serveerde prima, kon geregeld goed mee in de rally en kreeg het publiek achter zich met mooi opgebouwde punten. Op 2-3 kreeg hij drie breakpoints, maar Djokovic serveerde ze weg en had na een uur en 40 minuten de overwinning in de tas.

Tallon Griekspoor in actie tegen Novak Djokovic

Griekspoor was na afloop diep onder de indruk van het spel van Djokovic. "Het leek bijna een onmogelijke uitdaging, op hardcourt tegen Novak spelen", zei Griekspoor na de partij in het Arthur Ashe Stadium. "Hij is overal en hij zit achter elke bal. Hij heeft niet een mindere kant waar wat punten te halen zijn."

Ondanks de kansloze nederlaag genoot Griekspoor van het duel met de drievoudig kampioen in New York. "Het is heel moeilijk om tegen hem te spelen en er is natuurlijk een reden dat hij de beste aller tijden is. Dit zijn legendes en het is alleen maar mooi om tegen ze te spelen. Het was echt een eer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl