NOS Nieuws

In 2021 opnieuw fors minder files vanwege coronacrisis

Door de coronacrisis waren er dit jaar 57 procent minder files dan in 2019, het laatste jaar voor corona, meldt de ANWB.

Er waren wel iets meer files dan vorig jaar. Toen waren er 63 procent minder files dan in 2019. Een woordvoerder van de ANWB wijst erop dat er vorig jaar een langere lockdown was.

Vooral in de ochtendspits was het dit jaar rustig. Weggebruikers ondervonden tussen 06.00 uur en 09.00 uur weinig hinder van files, meldt de verkeersdienst.

Sneeuwval en overstromingen

Wel waren er dit jaar flink wat files door slecht weer. Zo werden in februari wegen vanwege ijzel afgesloten en leidde sneeuwval in het weekendeinde van 7 en 8 februari tot een weeralarm en veel overlast.

In Limburg leidde aanhoudende regenval op 13 en 14 juli tot lange files. Wegen kwamen daar onder water te staan.

Bij Heerlen werd de A79 afgesloten:

Code oranje in Limburg: A79 bij Heerlen onder water en dak bedrijfspand ingestort

De drukste maand op de wegen was dit jaar oktober. Opvallend was volgens de ANWB de terugkeer van de ochtendspits na het vervallen van het dringende thuiswerkadvies in september.

De meeste files stonden dit jaar in Zuid-Holland en in Noord-Brabant. In de top tien van drukste wegen staat de A27 tussen Lexmond en Werkendam op de eerste plek. De A27 had extra files te verduren door de afsluiting van de A12 wegens werkzaamheden tussen Woerden en Nieuwerbrug. De A27 werd daardoor gebruikt als omleidingsroute richting Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl