Dertiende competitienederlaag PEC Zwolle, FC Twente na zege op vierde plaats

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle blijft dit seizoen voorlopig op één zege staan in de eredivisie. De ploeg van Dick Schreuder noteerde zaterdag de dertiende nederlaag in de huidige voetbaljaargang. Dit keer was FC Twente te sterk. De bezoekers bekroonden een topweek, waarin ook Feyenoord in de beker werd verschalkt, met een 3-1 zege en de vierde plaats op de ranglijst.

Eén zege boekte hekkensluiter PEC dit seizoen. Op 23 oktober vierde Zwolle feest na de 1-0 tegen Heracles Zwolle. Drie gelijke spelen brachten het puntenaantal op zes. De forse bekerzege deze week op MVV Maastricht (4-0) bood de Zwolse harten weer wat hoop. Maar in de eerste helft tegen FC Twente bleek uit niets dat de geplaagde Zwolse club de schamele oogst dit seizoen een impuls zou geven. Aanvallend had de thuisclub in de eerste 45 minuten niets in te brengen.

Effectiviteit

FC Twente, dat bij winst naar de vierde plaats op de ranglijst zou stijgen, deed het aanmerkelijk beter. De ploeg had voorin meer stootkracht en ging een stuk effectiever om met de kansen. Na een kwartier profiteerde de ploeg van Ron Jans van slecht ingrijpen van de Zwolse defensie. Eerst mocht Virgil Misidjan van rechts ongehinderd de bal voorgeven. Verdediger Rav van den Berg liet zich aftroeven door de Griekse spits Dimitris Limnios: 0-1.

Bekijk hieronder de reactie van FC Twente-trainer Ron Jans:

Vlak voor rust verdubbelde Manfred Ugalde de voorsprong. Bij een hoekschop maaide Slobodan Tedic over de bal heen, waarna de spits uit Costa Rica zijn hoofd alleen maar tegen de bal hoefde te zetten: 0-2.

Pas in de slotfase toonde PEC zich wat meer voor het vijandelijke doel. Het gevaarlijkste Zwolse moment kwam echter in de eerste helft op naam van Twente-doelman Lars Unnerstall. Die trapte de bal hard tegen de inlopende Tedic aan en had geluk dat de bal naast ging.

Achterin kwetsbaar

Wie een stormachtige tweede helft van PEC Zwolle verwachtte, kwam bedrogen uit. Achterin bleven de Zwollenaren zeer kwetsbaar. Zes minuten na de hervatting knalde Misidjan de derde Twentse treffer binnen. PEC protesteerde wegens buitenspel, maar arbiter Alex Bos en de VAR gingen daar niet in mee. Zwollenaar Yuta Nakayama kopte de bal in de voeten van Misidjan.

FC Twente viert de derde treffer tegen PEC Zwolle

De thuisclub speelde daarna een verloren wedstrijd. PEC Zwolle creëerde niets, speelde de bal vaak machteloos rond. Twente vond dat best. De derde eredivisiezege op rij stond vast en met het bekersucces tegen Feyenoord vertrokken de Tukkers met een grote glimlach uit Zwolle. Dat invaller Samir Lagsir met een prachtige knal voor 1-3 zorgde, kon de Twentse pret niet drukken.

"Er kunnen altijd dingen beter, maar halverwege de competitie hebben we 31 punten", glunderde trainer Ron Jans van Twente na afloop. "Dit ging redelijk gemakkelijk. En we hebben wat benen kunnen sparen op weg naar de laatste wedstrijd van 2021, woensdag tegen FC Utrecht."