FC Twente klimt verder op ranglijst na nipte overwinning tegen RKC

Bekijk de samenvatting van FC Twente - RKC Waalwijk

FC Twente staat na een 2-1 zege op RKC Waalwijk op een voorlopige vierde plek in de eredivisie. Na een doelpuntrijke openingsfase bleef verder spektakel in de vorm van goals uit.

Binnen tien minuten vielen er al drie treffers te noteren, met Twente als spekkoper. Ricky van Wolfswinkel maakte van dichtbij zijn zevende goal van het seizoen en Michel Vlap schoot op aangeven van Daan Rots raak.

Aansluitingstreffer

RKC, dat de voorgaande zeven eredivisieduels met Twente niet had verloren, leek zo een vervelende middag tegemoet te gaan. Toch kwam het rap op 2-1, nadat Jens Odgaard via Twente-verdediger Mees Hilgers fraai raak had geschoten.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er aanzienlijk minder, al kreeg Twente op slag van rust nog wel een goede mogelijkheid via Ramiz Zerrouki. De middenvelder, vorige week tegen Go Ahead Eagles matchwinner, produceerde dit keer een slap schot, dat in de handen verdween van RKC-keeper Etienne Vaessen.

Michel Vlap viert zijn treffer

Na de pauze had Twente de wedstrijd vroeg in het slot kunnen gooien. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg een aantal uitstekende kansen. Eén daarvan was voor Van Wolfswinkel, die net niet kon profiteren van een foutje van de uitkomende Vaessen.

In de slotfase was er nog enige consternatie bij een RKC-aanval. Twente-doelman Lars Unnerstall liet een hoge bal los, waarna invaller Finn Stokkers kon scoren. Scheidsrechter Pol van Boekel had toen al gefloten vanwege een vermeende overtreding van Stokkers. Vlak voor tijd gaf Van Boekel RKC'er Shawn Adewoye nog rood na een charge op Dimitrios Limnios.

Zo kwam Twente bij het moment van Unnerstall goed weg en won het voor het eerst sinds 2012 weer een keer van RKC in de eredivisie. Bovendien steeg het naar een voorlopige vierde plek. RKC blijft in de onderste regionen bivakkeren.