NOS Voetbal

Crisis FC Utrecht houdt aan: ook puntenverlies bij degradatiekandidaat Fortuna

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zichzelf na de midweekse bekeruitschakeling een crisis aangepraat. En na een 2-2 gelijkspel op bezoek bij degradatiekandidaat Fortuna Sittard zal het nog wel even onrustig blijven in het hartje van het land.

Misschien had hij nog niet genoeg in zijn elftal gewisseld, stelde trainer René Hake na de bekerblamage tegen eerstedivisionist NAC Breda. Het inbrengen van Mimoun Mahi leek een gouden greep.

Mahi belangrijk

De sierlijke aanvaller had een groot aandeel in beide Utrechtse goals. De 0-1 maakte hij zelf, door bijna uit stand hard en zuiver in de hoek te trappen. De 1-2 van Sander van de Streek was een rebound, nadat Mahi zich vrij had gedribbeld en keeper Yanick van Osch zijn harde schot niet onder controle had gekregen.

Bekijk hier de reactie van trainer René Hake:

Hake na volgende teleurstelling: 'Crisis is een groot en makkelijk woord'

Maar het lek is nog lang niet boven bij Utrecht, dat zich ondanks een zesde plaats in de eredivisie in een crisis had gepraat. Hake wilde het wel horen van zijn spelers, als het vertrouwen na slechts een benauwde zege in de laatste zes officiële duels weg was.

En ook de keeper blijft een punt van discussie. Maarten Paes heeft dagen dat hij niet te passeren is, zoals tijdens de heroïsche uitzege op Ajax. Maar nu liet hij zich kinderlijk in de luren leggen door de traptechniek van George Cox.

George Cox heeft 1-1 gemaakt

Vlak na de openingsgoal verraste Cox de Utrechtse keeper met een vrije trap in de korte hoek. Een kwartier voor tijd vond de Engelsman het hoofd van Zian Flemming, die steenhard raak kopte. Paes stond erbij en keek ernaar, al had hij Flemming vlak daarvoor nog wel knap van een goal gehouden.

Beide clubs joegen daarna nog op de zege. Fortuna om boven de streek te komen, Utrecht om de vierde plek weer terug in handen te krijgen.

De beste kans was vijf minuten voor tijd voor Mahi, maar de kers op de verjaardagstaart van Hake bleef uit. De trainer van Utrecht ziet vandaag Abraham, maar van het voetbal dat zijn elftal op de mat legde kreeg hij daarbij geen stralende lach op zijn gezicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl