NOS Voetbal

Ook voor Utrecht is er in een saai duel geen doorkomen aan tegen Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Was FC Utrecht zo zwak of heeft Go Ahead Eagles gewoon een uitstekend team voor de eredivisie? Zeker is wel dat het onderlinge duel in Stadion Galgenwaard niet om aan te gluren was voor de neutrale voetballiefhebber (0-0).

Go Ahead, vorig seizoen op de laatste speeldag gepromoveerd naar het hoogste niveau, had zijn zaakjes weer uitstekend op orde. Zo ontfutselde de nummer tien in de eredivisie eerder deze jaargang ook regerend kampioen Ajax en subtopper Vitesse al punten.

En ook voor het ambitieuze FC Utrecht was er geen doorkomen aan, waarbij gezegd moet worden dat de thuisclub totaal geen tempo in de wedstrijd bracht.

Dalmau zorgt voor wat opwinding

Pas na een uur kwam er wat leven in de brouwerij, met de entree van onder anderen Sander van de Streek en de verguisde Adrián Dalmau. Van de Streek kopte een paar tellen na zijn invalbeurt een corner gevaarlijk door naar Mike van der Hoorn, Dalmau kopte vlak voor tijd snoeihard tegen de lat.

Bekijk hier de reacties van René Hake en Kees van Wonderen:

Weinig opwinding om FC Utrecht-Go Ahead Eagles: 'Het was hollen en draven'

Zo waren de beste kansen voor Utrecht, maar was het lang niet overtuigend genoeg om te concluderen dat de thuisploeg op basis van het vertoonde spel ook een zege had verdiend.

Er werd slordig met de spaarzame kansen omgegaan. Simon Gustafson schoot in kansrijke positie hoog over, Bart Ramselaar knalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de vuisten van Warner Hahn.

Aan de overkant verrichtte Eric Oehlschlägel na een klein uur zijn belangrijkste redding. De vervanger van de geblesseerde Maarten Paes hield een gevaarlijke inzet van Joris Kramer maar net uit het doel.

Eric Oehlschlägel, terug in het doel bij FC Utrecht

Met slechts één zege in de laatste vijf duels is Utrecht inmiddels ver achteropgeraakt bij de drie topclubs. Go Ahead is inmiddels vijf uitduels ongeslagen in de eredivisie.

Mulenga terug in Utrecht

Als er publiek in de Galgenwaard had gezeten, was er misschien enkel voor Jacob Mulenga nog even geklapt. De Zambiaan is na Dirk Kuijt de meest trefzekere Utrecht-spits van deze eeuw in de competitie. Op bijna 38-jarige leeftijd mocht hij nog even invallen bij Go Ahead, tegen de club waar hij vijf seizoenen speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl