Bekijk de samenvatting van PSV - FC Utrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Cody Gakpo heeft tijdens zijn rentree voor PSV meteen de hoofdrol voor zich opgeëist. De aanvaller loodste de Eindhovenaren na een moeizame start uiteindelijk naar een probleemloze zege op FC Utrecht (4-1).

Gakpo had zes weken niet kunnen voetballen door een enkelblessure. Hij bezocht zelfs specialisten in Qatar om het gewricht grondig te laten onderzoeken.

Tegen FC Utrecht hield de Oranje-international het ruim een uur vol. Toen Gakpo moegestreden het veld verliet, was de buit voor zijn ploeg zo goed als binnen, met een marge van twee op het scorebord. "Het gaat goed, ik had ook geen last toen ik eruit ging."

Bekijk hieronder de reacties van Cody Gakpo, Roger Schmidt, René Hake en Bart Ramselaar:

"Altijd lastig als je iedereen ziet voetballen en je kan zelf niet meedoen", blikt Gakpo terug op de laatste weken. "Het was een lichtpuntje dat we het als team goed deden."

Snelle voorsprong Utrecht

Maar zo makkelijk ging het aanvankelijk niet tegen de Utrechters, die eerder deze competitie ook Feyenoord en Ajax al hadden verslagen. Ook in Eindhoven had trainer René Hake zijn ploeg goed neergezet; FC Utrecht maakte er gestuwd door een snelle voorsprong een spannende wedstrijd van.

Carlos Vinicíus lette bij een corner even niet op Mike van der Hoorn, die steenhard binnenkopte. En totdat Gakpo het na een klein halfuur op zijn heupen kreeg, wist PSV amper wat te creëren.

Mark van der Maarel kan de 1-1 van Cody Gakpo niet voorkomen ANP

Bij de gelijkmaker ontfutselde Gakpo eerst Van der Hoorn de bal, waarna hij uiteindelijk de diepte in werd gestuurd en verwoestend uithaalde in de korte hoek. Met dank aan keeper Maarten Paes belandde een voorzet van Gakpo even later precies voor de voeten van André Ramalho, die PSV uit een moeilijke hoek op voorsprong zette.

Het was niet de wedstrijd van Paes, al redde de Utrecht-keeper nog wel knap op een inzet van Ritsu Doan, na een fraaie combinatie met Gakpo. Een paar minuten later liet Paes zich echter alsnog verrassen door de Japanner, die de bal van afstand in de korte hoek krulde.

Arbiter Danny Makkelie licht de beslissing toe om de 3-1 toch goed te keuren:

Makkelie over 3-1: 'Keeper heeft in eerste instantie last van eigen speler'

Er was meer goed nieuws voor PSV, want ook Noni Madueke maakte in de slotfase na blessureleed zijn eerste minuten. Philipp Mwene had daarvoor al voor de vierde goal goal getekend, zijn eerste treffer in Eindhovense dienst.

PSV doet weer mee

PSV schuift nu weer op naar plek twee in de eredivisie, twee punten achter koploper Ajax. Feyenoord kan er morgen met een thuiszege op Fortuna Sittard weer tussenin komen te staan.

"We zijn goed aan de laatste reeks van zes wedstrijden begonnen", ziet Gakpo de laatste partijen van dit kalenderjaar als basis voor mogelijk een succesvol seizoen. "Komen we die goed door, dan doen we overal weer aan mee."

Statistieken PSV-FC Utrecht:

STER reclame