1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem aanklaagt

Marco Borsato heeft aangifte gedaan tegen de vrouw van 22 die aangifte tegen hem deed wegens "onzedelijke betastingen". Borsato klaagt haar aan voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Ook heeft de zanger aangifte gedaan tegen de moeder van de vrouw wegens uitlokking en medeplichtigheid, laten zijn advocaten weten. Het Openbaar Ministerie bevestigt dit.

De geruchtenstroom dat Borsato beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag ontstond een maand geleden op een aantal online roddelkanalen. De zanger bleek vorig jaar al Knoops' Advocaten ingeschakeld te hebben voor een onderzoek naar aantijgingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag tegenover minderjarige meisjes.

Bewijsstukken

In een verklaring van Knoops' Advocaten staat dat de raadslieden sinds 9 december bezig zijn geweest met het opstellen van de aangifte. Toen werd bekend dat Marco Borsato het OM verzocht om de bron te achterhalen van geruchten over hem.

De advocaten zeggen dat ze tot gisteren bewijsstukken hebben verzameld, en dat ze daarom toen pas aangifte hebben kunnen doen.

Het OM liet gisteren weten dat het de aangifte tegen Borsato met voorrang op andere zedenzaken zal behandelen. Dat gebeurt vanwege de maatschappelijke impact en omdat bekend is tegen wie de aanklacht is ingediend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl