Marco Borsato
NOS NieuwsAangepast

Marco Borsato wil onderste steen boven over geruchten wangedrag

Marco Borsato verzoekt het Openbaar Ministerie om de bron te achterhalen van geruchten over hem. Volgens onbevestigde berichten op een aantal online roddelkanalen zou Borsato verdacht worden van grensoverschrijdend gedrag.

De BN'er heeft al in 2020 Knoops' Advocaten ingeschakeld voor een onderzoek naar de aantijgingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag met minderjarige meisjes, meldt het advocatenbureau. Deze beschuldigingen zouden voor het eerst zijn opgedoken op zogenoemde juicekanalen. Dat zijn accounts op sociale media waar roddels worden gepubliceerd.

"Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren", schrijft het advocatenbureau. Maar vanwege de aanhoudende aandacht voor de geruchten in de media heeft Borsato via zijn advocatenbureau het OM verzocht een onderzoek in te stellen. "Met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen."

Barbecue

Onder meer RTL Boulevard heeft gemeld dat de zanger beschuldigd is van grensoverschrijdend gedrag. Angela de Jong schreef gisteren in haar AD-column hoe online de beschuldiging rondgaat dat het wangedrag gebeurde met een minderjarige deelneemster van The Voice Kids. Het gerucht gaat dat het is gebeurd op de barbecue die Borsato als coach van het tv-programma jaarlijks organiseerde.

Volgens Borsato's advocaten is er sprake van toenemende aanvallen op zijn persoonlijke integriteit en reputatie. Het is nog onduidelijk of het OM daadwerkelijk onderzoek gaat doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl