ANP
NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen Marco Borsato voor onzedelijk gedrag, zanger weg bij War Child

Er is aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Dat heeft de zanger via zijn advocaten laten weten in een schriftelijke verklaring. Ook het parket Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan wegens "onzedelijke betastingen".

De woordvoerder zegt dat "uit onderzoek zal moeten blijken of er sprake is van bewijsbare strafbare feiten". In de verklaring van de advocaten van de zanger (Knoops' Advocaten) staat dat Borsato "kennis heeft genomen van het feit dat er aangifte is gedaan".

"De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie", zegt de zanger. "Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd."

Met vertrouwen

Hij zegt in de verklaring verder de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. "Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen".

De Telegraaf schrijft dat er aangifte is gedaan door een inmiddels 22-jarige vrouw, een dochter van wie de moeder een voormalig medewerker zou zijn van Borsato. Ze zou sinds haar vijftiende onzedelijk zijn betast door de zanger.

Weg bij War Child

Verder stopt de zanger als ambassadeur van War Child. Dat liet hij vanmiddag weten in een persbericht dat verspreid is door Knoops' Advocaten.

"Ik heb vanmiddag besloten om mij officieel als ambassadeur van War Child terug te trekken", schrijft Borsato. "Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat." War Child is een organisatie die zich wereldwijd inzet om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

De instantie zegt op de hoogte te zijn gebracht over het terugtreden van Borsato als ambassadeur. "De aangifte gaat niet over zijn werk voor War Child", schrijft de organisatie. "In de jaren dat Marco Borsato ambassadeur is, heeft War Child geen klachten ontvangen over zijn omgang met kinderen of jongeren."

Elke aanwijzing dat een medewerker van War Child zich niet aan de gedragscode houdt, wordt "uiterst serieus" genomen. "Een overtreding is onaanvaardbaar en heeft altijd consequenties. Dat geldt voor iedereen die bij War Child werkt of ons vertegenwoordigt, in welke rol dan ook."

Roddelkanalen

Marco Borsato verzocht het OM vorige week te achterhalen waar geruchten over grensoverschrijdend gedrag vandaan kwamen. Volgens onbevestigde berichten op een aantal online roddelkanalen zou Borsato verdacht worden van grensoverschrijdend gedrag.

De BN'er heeft al in 2020 Knoops' Advocaten ingeschakeld voor een onderzoek naar de aantijgingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag met minderjarige meisjes, meldde het advocatenbureau. Deze beschuldigingen zouden voor het eerst zijn opgedoken op zogenoemde juicekanalen. Dat zijn accounts op sociale media waar roddels worden gepubliceerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl