NOS Sport

Van der Garde heeft geen twijfel meer: 'Verstappen gaat wereldtitel pakken'

Van der Garde weet het zeker: 'Verstappen gaat wereldtitel pakken daar'

"Ik ken Max, hij strijdt het hele jaar al voor de titel en blijft koel." Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde heeft geen twijfel meer; hij denkt dat Max Verstappen zondag in Abu Dhabi als eerste Nederlander ooit wereldkampioen wordt in de koningsklasse van de autosport. "Hij gaat 'm pakken."

Volgens Van der Garde, die in 2013 in de Formule 1 actief was, ligt het circuit in Abu Dhabi Verstappen beter dan concurrent Lewis Hamilton. "Hij heeft er vorig jaar gewonnen. En je hebt in Mexico gezien, als je ergens hebt gewonnen ga je er met vertrouwen naartoe."

Toch is het circuit niet helemaal hetzelfde als vorig jaar, want het moest volgens de Formule 1-leiding spectaculairder worden. Daarom zijn er meer inhaalmogelijkheden gecreëerd. Dat maakt volgens Van der Garde niet veel uit: "Als je daar tien rondjes hebt gereden, weet je ook wel hoe het ervoor staat."

Max Verstappen in Saudi-Arabië

Van der Garde zegt dat Verstappen verder vertrouwen moet putten uit zijn ijzersterke seizoen, de auto en zijn eigen mentale weerbaarheid. "We hebben de race in Zandvoort gezien. Zoveel mensen kwamen speciaal voor hem, hij startte op pole-position, heeft de race gewonnen en geen fouten gemaakt."

De 36-jarige Van der Garde benadrukt dat het niet alleen aan Verstappen is, maar ook aan zijn team Red Bull. Er mogen volgens Van der Garde geen fouten gemaakt worden. "Alles moet kloppen."

De strijd om de Grote Prijs van Abu Dhabi en de wereldtitel begint zondag om 14.00 uur.

Bij een gelijke eindstand aan het einde van het seizoen telt het aantal GP-zeges. Daarin staat het nu 9-8 voor Verstappen.

Hierdoor zal Hamilton in Abu Dhabi minstens één punt moeten goedmaken op Verstappen. Als beide coureurs volgende week uitvallen of buiten de toptien eindigen, dan is Verstappen de nieuwe wereldkampioen.

Puntentelling per GP:

Positie punten
1 25
2 18
3 15
4 12
5 10
6 8
7 6
8 4
9 2
10 1
Snelste raceronde 1 (alleen als coureur in toptien eindigt)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl