Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen fel over incidenten: 'Heeft niets met Formule 1 te maken'

Max Verstappen is niet te spreken over de incidenten in de chaotisch verlopen Grand Prix van Saudi-Arabië. "Dit heeft niets meer met Formule 1 te maken", baalde de Red Bull-coureur over de boordradio na zijn tweede plaats.

"Zoals het nu gaat, bestaat deze sport meer uit het uitdelen van straffen dan racen. Er gebeurde van alles, met dingen waar ik het niet helemaal eens ben."

Verstappen zei later op een persconferentie dat zijn opmerkingen vooral een algemeen karakter hebben. In zijn ogen worden races steeds vaker achter de tafel van de wedstrijdleiding beslist. "Ik vind dat er in de sport een trend gaande is, zo ben ik niet opgegroeid met Formule 1."

Verstappen kreeg in de race onder meer een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek, omdat hij Lewis Hamilton onrechtmatig buiten de baan had ingehaald. Daardoor kon de Brit in de 43ste ronde de leiding van Verstappen overnemen.

Wedstrijdleiding

Hamilton en Verstappen moeten zich bovendien melden bij de wedstrijdleiding, omdat de Brit de achterkant van de Nederlander raakte in de 38ste ronde.

"Ik remde af en probeerde aan de kant te gaan, maar ik begreep niet echt wat daar gebeurde", reageerde Verstappen op het incident.

Hamilton weet van niks

Hamilton kon naar eigen zeggen weinig doen aan de touché met Verstappen. "Hij trapte ineens flink op zijn rem, pas achteraf hoorde ik dat hij mij erlangs wilde laten gaan."

Op dat moment bleken Hamilton en Mercedes nog niet op de hoogte te zijn dat Verstappen van de wedstrijdleiding orders had gekregen om zijn rivaal voorbij te laten gaan, na een incident in de 37ste ronde, waarbij beide coureurs buiten de baan belandden.

"Ik begrijp niet waarom ik daarvoor alleen werd bestraft, aangezien we allebei buiten de lijn belandden", zei Verstappen over dat eerdere incident.

'Max gaat er niet komen door het braafste jongetje van het veld te zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl