NOS Sport

Hamilton: 'Veel rivalen reden gevaarlijk, maar Verstappen spant de kroon'

Lewis Hamilton kijkt met een voldaan gevoel terug op zijn overwinning in de Formule 1 Grand Prix van Saudi-Arabië, waar hij na een verbeten strijd met Max Verstappen de beste was.

Hamilton verweet Verstappen tijdens de race ongecontroleerd rijgedrag. "Deze gozer is knettergek", brieste de wereldkampioen over de boordradio, nadat hij en Verstappen in de 37ste ronde buiten de baan waren beland.

Ging Verstappen over de grens van het toelaatbare en was het gevaarlijk? "Wanneer doet hij dat niet?", reageerde Hamilton tegenover de NOS. "Ik heb veel rivalen gehad, maar deze spant wel de kroon."

Max Verstappen haalt Lewis Hamilton buiten de baan in na de eerste herstart

Een ronde later was het weer mis tussen de twee, toen Hamilton de achterkant van Verstappen raakte. De Brit had te laat door dat Verstappen vaart minderde, omdat Verstappen voor het incident uit de 37ste ronde de koppositie moest inleveren.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt er het zijne over. "Het was raar, omdat Lewis vaart verminderde achter Max (in plaats van hem direct in te halen, red.). Het leek erop dat Lewis niet wilde inhalen vanwege een DRS-zone die eraan zat te komen."

"Wij probeerden juist die plek aan Lewis te geven en op een gegeven moment ramt Lewis de auto van Max. Daarna was het duidelijk dat we schade hadden, heel erg frustrerend allemaal."

Wolff: 'We willen een eerlijk kampioenschap'

Horners rivaliserende collega Toto Wolff van Mercedes vond de winst van Hamilton verdiend. "Het had vandaag een paar keer zomaar afgelopen kunnen zijn met een gebroken voorvleugel", zei de Oostenrijker. "Maar ik wil hier niet te veel woorden aan vuil maken. Dit was spectaculair, maar geen goede race."

"We willen gewoon een eerlijk kampioenschap hebben en dat de beste moge winnen. En als dat uiteindelijk Max is, dan heb ik er vrede mee. Maar het moet dan wel op een eerlijke manier gaan."

'Max gaat er niet komen door het braafste jongetje van het veld te zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl