NOS Nieuws

Alec Baldwin: ik heb trekker niet overgehaald bij schietincident filmset

Acteur Alec Baldwin heeft voor het eerst sinds het fatale schietincident op een filmset een tv-interview gegeven. In een vrijgegeven fragment ontkent Baldwin dat hij de trekker heeft overgehaald van het pistool waardoor een cameravrouw om het leven kwam.

"Ik zou nooit een wapen richten op iemand en de trekker overhalen. Nooit", zegt Baldwin in het fragment van het interview met ABC News, dat morgen wordt uitgezonden. In het fragment is niet te zien hoe de cameravrouw dan wel om het leven gekomen is. Zij is in haar borst geschoten, en in beelden die tot nu toe bekend zijn, lijkt het onmiskenbaar dat Baldwin de schutter is.

Bekijk hier de aankondiging van ABC:

Baldwin zegt in het vrijgegeven fragment ook dat hij zich voortdurend afvraagt hoe het incident heeft kunnen gebeuren. "Iemand moet een echte kogel in dat wapen hebben gestopt", zegt hij. "Ik weet niet hoe een echte kogel op de filmset is beland."

In de twee uur durende uitzending vertelt Baldwin volgens ABC News uitgebreid over zijn band met de cameravrouw, die een vriendin van de acteur zou zijn geweest. "Iedereen had bewondering voor haar", zegt Baldwin over de overleden vrouw, de 42-jarige Halyna Hutchins.

Meerdere aanklachten

Het doodschieten gebeurde tijdens opnames in oktober van de westernfilm Rust, waarvan Baldwin zowel producent als een van de hoofdrolspelers is. Ook de regisseur van de film raakte gewond. De autoriteiten van Santa Fe doen nog onderzoek naar het incident. Inmiddels staat vast dat er meerdere kogels op de set aanwezig waren.

De filmset van Rust:

Acteur Baldwin schiet cameravrouw dood op deze filmset

Baldwin wordt nog niet strafrechtelijk vervolgd. Wel is de acteur door meerdere mensen aangeklaagd. Zo stelt een lichttechnicus dat Baldwin nalatig is geweest. Twee weken geleden kwam er een nieuwe aanklacht binnen voor onverantwoord gedrag, door de scriptbegeleider, die stelde dat het af laten gaan van het wapen nooit in het script heeft gestaan.

Verschillende tv-series hebben losse flodders op filmsets in de ban gedaan naar aanleiding van de zaak-Baldwin. Voortaan wordt er gebruik gemaakt van digitale effecten.

In deze video laten we zien hoe het eigenlijk werkt met wapens op filmsets én wat de kracht van losse flodders is:

Zo werken wapens die we in films zien: 'Mogen alleen een harde knal geven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl