Brand boekt derde wereldbekerzege dit seizoen, eerste podium Rochette Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lucinda Brand heeft in het Franse Besançon haar derde wereldbekerzege van dit seizoen geboekt. De leidster in het klassement reed al in de eerste ronde weg en liet de anderen daarna niet meer in de buurt komen.

Brand sloeg snel een flink gat. Achter haar gleed de ene na de andere renster weg op het lastige en gladde parcours. Denise Betsema reed lang op de tweede plek, tot plots vanuit de achtergrond de Canadese Maghalie Rochette op kwam doemen.

Rochette naderde zelfs Brand tot op 21 seconden, maar in de laatste ronde zette de koploopster een tandje bij. Rochette kwam na 26 seconden als tweede binnen. Betsema completeerde het podium.

Iserbyt glibbert voorbij Aerts

Bij de mannen ging de zege naar Eli Iserbyt. De Belg, leider in het algemeen klassement, leek zijn meerdere te moeten erkennen in landgenoot Toon Aerts, maar profiteerde van twee glijpartijen. De twee probeerden elkaar al ronden te lossen op het gladde parcours.

Iserbyt wint, nadat concurrent Aerts hem probeert pootje te lichten Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Iserbyt sloeg halverwege de koers een gat van 25 meter, maar dat bracht Aerts niet van zijn stuk. Sterker nog, in de voorlaatste ronde ging hij er zelf vandoor. Iserbyt leek te breken, maar passeerde Aerts alsnog toen die in een U-bocht onderuit was gegaan.

De rol van Aerts was na een tweede glijpartij definitief uitgespeeld. De Nederlandse belofte Pim Ronhaar kwam op 1.44 minuut als derde binnen.

STER reclame