Bij de rellen sneuvelden winkelruiten Rijnmond

De gemeente Rotterdam schiet kleine ondernemers te hulp als ze met schade zitten na de rellen van vrijdagavond. De gemeente denkt aan een voorschot om materiële schade zo snel mogelijk te kunnen laten herstellen.

Volgens wethouder Vermeij zitten veel Rotterdamse ondernemers door de coronapandemie al anderhalf jaar in de problemen en proberen ze het hoofd boven water te houden door elk dubbeltje om te draaien.

"De schade die ze afgelopen vrijdag opliepen, hoe klein die ook is, maakt de situatie nóg beroerder. Zeker kleinere ondernemers zijn niet altijd tegen dit soort excessen verzekerd en als ze dat wel zijn, dan kan het lang duren voordat de verzekeraar uitkeert. We bieden deze ondernemers de helpende hand om de schade zo vlug mogelijk te herstellen en de draad weer op te pakken."

De gemeente gaat de komende dagen samen met de getroffen ondernemers de schade bekijken, schrijft regionale omroep Rijnmond.

Al eerder geholpen

Begin dit jaar kwam de gemeente ondernemers ook al tegemoet na de avondklokrellen. Toen liepen winkels aan de Beijerlandselaan zware schade op.

"De totaalschade is deze keer misschien minder groot, maar dat maakt de klap voor een kleinere ondernemer niet minder hard", zegt de wethouder. Na de avondklokrellen in februari lag de schade tussen 250.000 en 300.000 euro.

Ook nu was er veel schade:

Zo ging het er vanavond aan toe in de Maasstad

STER reclame