De koning laat zich informeren over de rellen in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Koning spreekt met Rotterdamse hulpverleners over rellen

Koning Willem-Alexander heeft aan het eind van de middag in Rotterdam gesproken met politie-, ambulance- en brandweerpersoneel dat ingezet werd bij de rellen in de stad van afgelopen vrijdag.

De koning sprak in het stadhuis zijn waardering uit voor de inzet van de betrokken hulpdiensten en toonde zijn medeleven met getroffen ondernemers.

Belaagd door relschoppers

De bevelvoerder van de brandweer vertelde de koning dat een brandweerteam tijdens het blussen van een autobrand halsoverkop de brandweerwagen moest achterlaten door de rellende menigte. Dat was volgens hem nog nooit eerder gebeurd.

De koning sprak behalve met de brandweerman ook met een horecaondernemer:

'Ik heb nog nooit zoveel angst gehad als afgelopen vrijdag'

Ook sprak de koning met ondernemers op de Coolsingel en medewerkers van de dienst Stadsbeheer die werden ingezet bij herstel- en opruimwerkzaamheden.

De koning werd op het stadhuis ontvangen door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke en de baas van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Arjen Littooij waren aanwezig, meldt regionale omroep Rijnmond.

Aboutaleb vond het "ongelooflijk fijn" dat de koning niet alleen in goede tijden, zoals bij de opening van een museumdepot, maar ook in slechte tijden spontaan naar Rotterdam komt.

Advertentie via Ster.nl