Kinderen worden getest op covid-19
NOS NieuwsAangepast

20.717 positieve coronatests, ziekenhuisbezetting neemt verder toe

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 20.717 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1124 minder dan gisteren, hoewel het aantal positieve coronatests gemiddeld juist stijgt: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.059 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 57 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2316 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2217), van wie 466 op de IC (gisteren: 432), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren zijn zeven patiënten tussen zorgregio's verplaatst.

Volgens het LCPS zijn er geen signalen dat de stijging in de covid-bezetting afneemt.

Bij het RIVM werden 11 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 33 doden per dag, tegen 24 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn deze cijfers op zondag en maandag vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Boosterafspraken nu ook zonder brief

Vandaag werd ook bekend dat mensen die in 1936 of eerder zijn geboren telefonisch een afspraak mogen maken voor een boostervaccin, ook als zij geen schriftelijke oproep van het RIVM hebben ontvangen.

Eigenlijk was het de bedoeling dat mensen pas na een oproep per post een telefonische afspraak zouden maken. Nu mogen mensen die geboren zijn in 1936 en daarvoor echter ook direct bellen, omdat er de afgelopen dagen vertragingen waren in de bezorging van de uitnodigingen, laat GGD GHOR weten.

De koepelorganisatie zegt tot het besluit te zijn gekomen "omdat wij op dit moment niet kunnen inschatten of de vertraging daadwerkelijk is weggewerkt". "We zouden het zonde vinden als een te laat bezorgde brief tot onnodige vertraging leidt in de boostercampagne."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl