RTV Rijnmond
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Slachtoffers van de toeslagenaffaire demonstreren in Rotterdam

Ruim honderd betogers hebben tijdens een protestmars in Rotterdam opnieuw aandacht gevraagd voor de toeslagenaffaire. Ze eisten een snelle en eerlijke compensatie voor de slachtoffers die door de Belastingdienst onterecht als fraudeur werden bestempeld.

Volgens de gedupeerden heeft het aftreden van het kabinet, het parlementaire onderzoek en de media-aandacht nog niet tot een goede oplossing geleid.

De zogenaamde 'Mars van de Moeders' liep van het Rotterdamse stadhuis naar het kantoor van de Belastingdienst. Naast slachtoffers waren er Rotterdamse politici aanwezig en de Kamerleden die zich in het dossier vastbeten: Renske Leijten (SP), Farid Azarkan (Denk) en Pieter Omtzigt.

Een aantal politici sprak bij het kantoor van de Belastingdienst. Daarna overhandigden de betogers een eisenpakket aan staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Zij is verantwoordelijk voor de afhandeling van de toeslagenaffaire en de beloofde compensatie voor de slachtoffers.

Als het aan Renske Leijten ligt, worden de slachtoffers op twee manieren gecompenseerd. Ze moeten hun geld terug krijgen en daar bovenop nog een schadevergoeding, zei ze tegen de regionale zender Rijnmond.

De Belastingdienst bestempelde duizenden ouders jarenlang onterecht als fraudeurs. Zij moesten kinderopvangtoeslag terugbetalen, waar ze wél recht op hadden en kwamen zo in financiële en sociale problemen terecht. Het kabinet beloofde hiervoor eerder dit jaar al compensatie te bieden, maar veel ouders, ex-partners en kinderen van gedupeerden wachten daar nog steeds op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl