Staatssecretaris Van Huffelen
NOS Nieuws

Kabinet trekt 1,3 miljard euro uit voor kinderen en ex-partners toeslagenschandaal

Het kabinet rekent erop dat de eerder toegezegde compensatie voor de kinderen en ex-partners in het toeslagenschandaal 1,3 miljard euro gaat kosten. Ook is een bedrag gereserveerd voor mensen die fout behandeld zijn door de Belastingdienst rond andere toeslagen.

Dat heeft demissionair staatssecretaris Van Huffelen bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. Zij neemt de bedragen over die de Tweede Kamer voor de kinderen wilde reserveren: een compensatie van 2000 tot 10.000 euro per persoon, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden. Het gaat naar schatting om 95.000 kinderen.

Ook voor ex-partners van slachtoffers van de toeslagenaffaire wordt een bedrag gereserveerd. Sommigen ondervonden na hun scheiding nog de nadelige financiële gevolgen. Voor hen wordt 590 miljoen euro gereserveerd. Het gaat naar schatting om 7000 tot 9800 personen.

Voor de naar schatting 22.000 gedupeerden van misstanden bij andere toeslagen, zoals de huurtoeslag, wordt 76 miljoen euro voor compensatie gereserveerd. Van Huffelen gaat nog met de Kamer praten over de uitwerking van de verschillende compensatieregelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl