NOS Sport

Steenbergen overtuigend door, finaleticket voor gemengde estafetteploeg

Marrit Steenbergen heeft zich zaterdagochtend op de EK kortebaan in Kazan overtuigend geplaatst voor de halve finales van de 200 meter vrije slag. De 21-jarige zwemster zette in de series de snelste tijd neer.

Steenbergen, die op de 100 meter vrije slag brons pakte, tikte aan in 1.54,80 en was daarmee een van de twee zwemsters die onder de 1.55 dook. De andere was de Duitse Isabel Marie Gose, die 1.54.99 zwom.

Imani de Jong plaatste zich eveneens voor de halve finales. Zij zette met 1.57,08 de negende tijd neer. Silke Holkenborg werd veertiende, maar omdat er per land slechts twee zwemmers in de halve finales mogen staan, werden de series voor Holkenborg het eindstation.

Stan Pijnenburg en Thom de Boer wisten op de 100 meter vrije slag een plaats in de halve finales te bemachtigen. Pijnenburg werd vijfde in 46,66 en De Boer zette de tiende tijd neer (46,92). Jesse Puts en Luc Kroon, de winnaar van de 400 meter vrije slag, overleefden de series niet.

Op de 50 meter schoolslag bereikte Arno Kamminga de halve finales. De winnaar van het brons op de 100 meter tikte aan na 26,13 seconden, wat goed was voor de vijfde tijd. Ilya Sjymanovitsj uit Wit-Rusland zette de snelste tijd neer: 25,53

Busch overleeft twee series

Rosey Metz en Kim Busch wisten de series van de 50 meter schoolslag te overleven. Metz (30,46) en Busch (30,80) werden respectievelijk dertiende en zestiende. Tes Schouten werd dertigste (31,51) en liep de halve finales mis.

Busch had ook succes op de 50 meter vlinderslag. Ze ging met een tijd van 25,68 als zesde naar de halve finales. Maaike de Waard was met 25,27 nog net wat sneller dan haar landgenote en plaatste zich als derde. Tessa Giele, die de elfde tijd neerzette, viel af.

De Nederlandse estafetteploeg op de 4x50 meter vrije slag voor gemengde teams veroverde een finaleticket. Kenzo Simons, Pijnenburg, Tamara van Vliet en Valerie van Roon zetten achter Rusland en Polen de derde tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl