NOS Voetbal

Dilemma: 'Om de Champions League te winnen heeft Ajax Onana nodig'

'Om Champions League te winnen heb je Onana nodig'

"Ik zou altijd Onana opstellen." Rafael van der Vaart is in Studio Voetbal stellig in zijn antwoord op de vraag wie er op doel moet staan bij Ajax. Met het naderende einde van de dopingschorsing van André Onana op 4 november heeft Ajax-trainer Erik ten Hag een optie erbij. Een duivels keepersdilemma.

Remko Pasveer doet het de laatste weken uitstekend en blijft voor Ten Hag vooralsnog de eerste keus. "Als Remko dit doorzet, blijft hij nummer één", zei de Ajax-trainer na het 0-0 gelijkspel bij Heracles Almelo.

"Pasveer heeft het goed gedaan, maar Onana is een puntenpakker", zegt Van der Vaart. "Om de Champions League te winnen heb je Onana nodig."

'Zonder blessure Stekelenburg hadden ze Onana laten rotten'

Pierre van Hooijdonk merkt op dat Onana zonder de blessure van Maarten Stekelenburg helemaal niet meer in beeld was gekomen. "Dan hadden ze hem laten rotten op de bank", zegt Van Hooijdonk. "Dan hadden ze hem echt niet meer gebruikt. Nu blijft Pasveer eerste keeper en als er iets gebeurt, stellen ze hem op."

Theo Janssen: "Als Pasveer twee keer in de fout gaat, staat Onana weer onder de lat."

Andre Onana afgelopen week op de training van Ajax

De fanatieke supporters van Ajax zien Onana liever niet terugkeren onder de lat. Dat lieten ze ook blijken in een verklaring. De fans voelen zich verraden, omdat hij na de steun rondom zijn dopingschorsing zijn contract niet wilde verlengen. Naar verluidt heeft Onana nu een voorcontract getekend bij Internazionale.

"De F-side wil succes voor Ajax", reageerde Ten Hag. Zeker in de ambitie om ook Europees hoge ogen te gooien zijn volgens de trainer minimaal twee goede keepers in de groep vereist. "Dit is in het belang van Ajax."

"Het lijkt wel of supporters de baas zijn", reageert Jeroen Stekelenburg. "De afgelopen week was een dieptepunt met het opstappen van Mark Koevermans bij Feyenoord. Goed dat Ten Hag gewoon zijn eigen koers vaart."

Kijk hieronder naar de fragmenten over het supportersgeweld en de prestatie van Ajax tegen Heracles. Kijk ook naar de vaste rubrieken: Eindsignaal over Sion Kyle (door Frank Heinen), Korte Corner over de vrees voor Feyenoord-fans in Berlijn (door Marcel van Roosmalen) en het Eredivisieweekend in vogelvlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl