NOS Voetbal

Gemakzuchtig Ajax loopt schade op, weer op dat gevreesde kunstgras van Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Ajax

Ajax is tegen duur puntenverlies aangelopen in de eredivisie. De Amsterdammers speelden op bezoek bij Heracles op hun dooie akkertje, alsof die doelpunten vanzelf wel zouden vallen. Met 0-0 kwam de regerend kampioen uiteindelijk zelfs goed weg.

Het was ook verre van een aansprekend tussendoortje, vier dagen voor het duel met Borussia Dortmund. De Duitse topploeg, die eerder met een galavoorstelling verslagen werd in de Champions League. En dan volgde er ook nog die 5-0 tegen PSV.

Het gevoel dat de Amsterdammers de hele wereld aankonden, werd op het vervloekte kunstgras in Almelo op een druilerige zaterdagavond grof geweld aangedaan.

Slechts één zege in vijf duels

Ze hadden gewaarschuwd moeten zijn. Slechts een van de laatste vijf ontmoetingen is daar nu door de Amsterdammers gewonnen, nota bene in de jaren waarin het rijke Ajax een ongekende dominantie aan het opbouwen is in de Nederlandse competitie.

Bekijk hieronder de reacties van Erik ten Hag, Remko Pasveer, Frank Wormuth en Delano Burgzorg:

De vechtlust van Heracles was bewonderenswaardig, met soms overtredingen op het randje. En een beetje geluk, bijvoorbeeld toen de VAR scheidsrechter Jeroen Manschot toch niet naar de kant riep nadat Ajacied Devyne Rensch binnen het strafschopgebied op zijn voet werd gestaan.

De thuisclub loerde intussen ook op zijn kansen. En die kwamen er zowaar. Lisandro Martínez was veel te nonchalant in duel met Delano Burgzorg, die daarna vanuit een moeilijke hoek voor succes ging. Rai Vloet, die in een veel betere positie stond, werd over het hoofd gezien door de gretige buitenspeler.

Teleurstelling bij Antony

Mats Knoester kopte rakelings naast uit een hoekschop. En Noah Fadiga had in de tweede helft een treffer op zijn schoen, vrij voor Remko Pasveer.

Hakje van Klaassen

Misschien was een voorsprong ook wat te veel van het goede, want over de hele wedstrijd was Ajax wel iets sterker. Maar echt grote kansen werden er op een kopbal van Sébastien Haller in de handen van Janis Blaswich na niet gecreëerd. Tot in de slotfase het besef doordrong dat die bevrijdende treffer niet vanzelf op het bord zou komen.

De ingevallen Davy Klaassen probeerde het met een hakje, Dusan Tadic stichtte gevaar met een kopbal en een vrije trap.

Remko Pasveer en Erik ten Hag over de keeperskwestie bij Ajax:

Pasveer of Onana, Ten Hag verklapt: 'Als Remko dit doorzet, blijft hij nummer één'

Wellicht de enige Ajacied die met een voldaan gevoel van het veld kon lopen, was de sterk keepende Pasveer. De routinier hield tegen zijn oude club zijn doel schoon, in de week waarin hij de hete adem van de plotseling teruggekeerde André Onana weer in zijn nek voelde.

En Ajax krijgt weer last van PSV, dat nog maar twee punten achter staat. En ook Feyenoord kan weer aanschuiven, met zeven punten en twee duels minder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl