Andre Onana onder de lat bij Ajax ANP

André Onana mag zich vanaf vandaag weer melden bij de selectie van het eerste van Ajax. Dat heeft de doelman vandaag gehoord tijdens een gesprek met de directie en trainer Erik ten Hag. Onana trainde de afgelopen maanden mee met Jong Ajax in aanloop naar het einde van zijn dopingschorsing.

Onana werd op 5 februari van dit jaar geschorst nadat bij een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine werd aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem daarop voor twaalf maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing vervolgens terug tot negen maanden.

4 november loopt de schorsing van Onana af, waarna hij dus weer speelgerechtigd is. Sinds begin september mocht hij weer trainen, maar hij maakte alleen nog trainingsuren bij Jong Ajax.

André Onana ANP

Ten Hag laat in een verklaring op de website van Ajax weten: "Niemand is blij met de situatie van de schorsing, maar we moeten niet naïef zijn. André is een fantastische keeper en heeft veel betekend voor de club."

"Sinds begin september heeft hij vol overgave getraind. Voor ons is het belangrijk dat we een goede en brede selectie hebben. Daarin is ruimte voor André", aldus Ten Hag.

Technisch directeur Marc Overmars ziet het als een positieve ontwikkeling dat Onana terug is. "We hadden gehoopt dat hij een transfer zou maken deze zomer. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog onder contract bij ons. Na het nieuws dat Maarten Stekelenburg het hele seizoen geblesseerd is, is het goed dat hij terug is."

Aflopend contract

Het contract van Onana loopt volgend jaar zomer af. Daarna is hij transfervrij. Onderhandelingen over een nieuw contract liepen stuk.

STER reclame