Mark Koevermans
NOS Voetbal

Algemeen directeur Koevermans legt na bedreigingen functie neer bij Feyenoord

Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, legt zijn taken per 1 december neer met als belangrijkste oorzaak dat hij meerdere keren werd bedreigd. Koevermans was nog geen twee jaar actief in zijn huidige rol.

Na een reeks van incidenten heeft Koevermans niet langer het gevoel goed te kunnen functioneren zonder zich af te vragen of zijn beslissingen impact hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin. In september werden de ruiten van zijn huis ingegooid door hooligans.

"Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega's en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen", aldus Koevermans.

Koevermans is na Eric Gudde en Jan de Jong al de derde algemeen directeur in vijf jaar tijd die vertrekt uit Rotterdam-Zuid.

Afgelopen week zei Koevermans nog tegen de NOS niet te willen wijken voor de bedreigingen:

Koevermans: 'Ik wil niet wijken voor intimidatie en bedreiging'

Voormalig tennisprof Koevermans belandde in 2009 voor het eerst bij Feyenoord, als commercieel directeur. Een kleine twee jaar geleden volgde hij Jan de Jong op als algemeen directeur.

"Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart", zegt Koevermans. "Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij."

Aanval op clubbestuurders Union Berlin

Afgelopen week werd de Conference League-wedstrijd tegen Union Berlin (3-1 winst) overschaduwd door een aanval van hooligans op het bestuur van de Berlijnse club in een Rotterdams restaurant. "Verwerpelijk", noemde Koevermans die actie.

Hoewel de club zich onder de nieuwe trainer Arne Slot sportief gezien weer wat opricht, presenteerden de Rotterdammers dinsdag nog een verlies van zeventien miljoen euro over het boekjaar 2020-2021. Kanttekening is dat de coronacrisis zijn sporen nalaat en de transferinkomsten van Steven Berghuis, Wouter Burger en Ridgeciano Haps nog niet zijn meegerekend.

Bekijk hieronder een interview met Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen:

Van Bodegom: 'Trieste dag voor Feyenoord, maar je ziet het in heel Nederland'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl