NOS Voetbal

Boze Koevermans over aanval Feyenoord-hooligans: 'Verwerpelijk'

Boze Koevermans over aanval Feyenoord-hooligans: 'Verwerpelijk'

"Vreselijk hoe dit überhaupt kan gebeuren. Uiteraard hebben wij uitgebreid onze excuses aangeboden aan Union Berlin. Het is verwerpelijk wat er gebeurd is."

Feyenoord-directeur Mark Koevermans is een dag na de aanval van hooligans op een delegatie van de Duitse club nog altijd onthutst. De leiding van Union Berlin zat woensdagavond in een restaurant toen plots tientallen zogeheten fans amok maakten.

Het restaurant reageert geschokt op de aanval van gisteravond:

'Het is een leuk spel, maar houd het gewoon vriendelijk'

"Het is moeilijk te zeggen of het een gerichte actie was", zegt Koevermans. "Dit past niet bij Feyenoord, ook niet bij de stad. Wij nemen hier onwijs afstand van. Ik ben gewoon boos en gefrustreerd. Laten we in godsnaam nou een keer normaal doen."

Koevermans was eind september zelf het doelwit van hooligans. De ruiten van zijn voordeur werden ingegooid. Ook werd graffiti met de tag RJK (Rotterdamse Jongeren Kern) achtergelaten op de deur van Koevermans' huis in Berkel en Rodenrijs.

Koevermans: 'Ik wil niet wijken voor intimidatie en bedreiging'

Voelt hij zich nog wel veilig? "Dat is iets wat je jezelf af en toe afvraagt. Het gaat om een relatief kleine groep die intimideert. We proberen dat zo hard en zo goed mogelijk te lijf te gaan. Je wil niet wijken voor intimidatie en bedreiging. Ik ben nog van plan om even door te gaan."

Bekijk hieronder hoe het personeel van het restaurant een dag later terugkijkt op de aanval van de hooligans:

Restaurant reageert geschokt op aanval hooligans Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl