Feyenoord-directeur Mark Koevermans ANP

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag de ruiten van de voordeur van Feyenoord-directeur Mark Koevermans ingegooid.

Ook werd graffiti met de tag RJK (Rotterdamse Jongeren Kern) achtergelaten op de deur van Koevermans' huis in Berkel en Rodenrijs. Dezelfde nacht werden in Rijswijk leuzen geklad op de stoep voor een woning van een van de Vrienden aan de Maas, een club sponsoren die het project Feyenoord City steunt.

De aanhang van Feyenoord is sterk verdeeld over de plannen voor het nieuwe stadioncomplex Feyenoord City. Voorstanders beschouwen de plannen als een noodzakelijke stap voor de Rotterdamse voetbalclub, maar tegenstanders zijn bang dat de club er juist op achteruitgaat.

Het beoogde nieuwe stadion van Feyenoord OMA

De politie Rotterdam bevestigt de incidenten en er is inmiddels aangifte gedaan. Feyenoord is erg geschrokken door de gebeurtenissen, maar wil verder niet op de kwestie ingaan, meldt Rijnmond.

Het is niet voor het eerst dat medewerkers van Feyenoord en anderen die betrokken zijn bij het project Feyenoord City worden lastiggevallen. Zo kregen directeur Koevermans en architect Ard Buijsen begin juni al 'bezoek aan huis' van ontevreden Feyenoord-fans.

STER reclame