Laundrie en Petito EPA

Het lichaam dat deze week werd gevonden in een natuurgebied in de Amerikaanse staat Florida, is inderdaad van Brian Laundrie, de 23-jarige verloofde van de vermoorde Gabby Petito. De FBI heeft het lichaam geïdentificeerd aan de hand van zijn gebit. Hoe hij om het leven is gekomen en hoelang het lichaam er al lag, is niet bekendgemaakt.

Vorige maand werd al het lichaam van Petito gevonden, duizenden kilometers verderop in de staat Wyoming. Ze bleek te zijn gewurgd. Zij en Laundrie waren sinds juni bezig aan een rondreis door Amerika en deden daar verslag van op Instagram en YouTube.

Dit is er de afgelopen weken gebeurd met Gabby en Brian

Op 1 september keerde Laundrie alleen terug naar het huis van zijn ouders. Op de vraag waar zijn verloofde was, bleef hij het antwoord schuldig. Zelf verdween hij twee weken later nadat hij tegen zijn ouders had gezegd dat hij een wandeltocht ging maken in een natuurgebied in Florida. Daarna werd niets meer van hem vernomen.

Laundrie werd eerder door de FBI aangemerkt als een "persoon van belang" in het onderzoek naar de vermissing van Petito. Hoewel hij nooit strafrechtelijk is beschuldigd van moord op haar, werd hij wel aangeklaagd voor fraude met haar bankpas.

De vermissingszaak leidde op sociale en traditionele media tot een hype. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij veel mensen, die vonden dat de vermissingszaak van een witte jonge vrouw buitenproportioneel veel aandacht kreeg in verhouding met honderden andere vermissingszaken, waarbij het slachtoffer niet wit was.

STER reclame