Petito op beelden van een bodycam van een agent, nadat het ruziënde stel door agenten was aangesproken AFP

Het lichaam dat zondag werd gevonden in een nationaal park in de Amerikaanse staat Wyoming blijkt de 22-jarige vermiste Gabby Petito te zijn. De FBI meldt dat ze door een misdrijf om het leven is gebracht.

De zaak rond Petito houdt de VS al dagen in zijn greep. De vrouw was sinds afgelopen juni met haar verloofde Brian Laundrie bezig aan een rondreis door de VS. Omdat het haar ambitie was reisschrijver te worden, beschreef ze het verloop van de trip via sociale media. In oktober zouden ze hun reis van de oostkust naar het westen in de staat Oregon afronden.

Kijk hier naar een overzicht van de afgelopen weken van Gabby en Brian:

Dit is er de afgelopen weken gebeurd met Gabby en Brian

Op 26 augustus verscheen voor het laatst een foto op het Instagram-account van Petito. Ook haar familie hoort sinds die tijd nog maar weinig van haar. Het laatste bericht dat ze naar haar familie stuurt is van 30 augustus: "Ik heb geen ontvangst in Yosemite." De familie van de vrouw twijfelt echter of het bericht daadwerkelijk door haar is geschreven, vertellen ze later.

Op 1 september keert Petito's verloofde Laundrie terug naar het huis van zijn ouders, zonder zijn verloofde. Ondanks aandringen van haar ouders weigert hij te zeggen waar Petito is gebleven. Op 11 september geeft de moeder van de 22-jarige Amerikaanse haar dochter als vermist op.

Hoewel hij op dat moment officieel nog geen verdachte is, wil de politie wel met Laundrie praten. Hij weigert echter meer te vertellen over waar Petito zich bevindt. Op 17 september maakt de politie bekend dat zijn familie sinds 14 september niets meer van de jongen heeft vernomen. Vanaf dat moment wordt naar hem gezocht in een moerassig natuurpark.

Bodycambeelden

Met ieder detail dat naar buiten komt, wordt de zaak breder uitgemeten. Zo bracht de politie van Utah tijdens het onderzoek bodycambeelden naar buiten waarop Petito en Laundrie te zien zijn. De video is gemaakt op 12 augustus, twee weken voor haar verdwijning, en toont een huilende Petito. De politie had een telefoontje gekregen over een mogelijk geweldsincident.

Ze vertelt aan een agent te worstelen met mentale problemen. Ook bevestigt ze ruzie te hebben gehad met haar verloofde. Op de beelden is te zien dat een agent de twee adviseert om een avond bij elkaar weg te blijven. Mede door de video en de verdwijning van Laundrie verschijnen onder meer op het Instagram-account van Petito en op TikTok steeds meer berichten waarin volgers van het nieuws speculeren over wat er precies gebeurd is.

STER reclame