Gabby Petito FBI

Een zaak die de VS al dagen in zijn greep houdt lijkt een tragisch einde te krijgen: bij de zoektocht naar Gabby Petito heeft de politie in een nationaal park in Wyoming een lichaam gevonden. De FBI gaat ervan uit dat het om de 22-jarige blogger gaat, hoewel er nog een officiële identificatie moet plaatsvinden. Ook is er nog niks bekend over de doodsoorzaak.

Petito was sinds afgelopen juni met haar verloofde Brian Laundrie bezig aan een rondreis door de VS. Omdat het haar ambitie was reisschrijver te worden, beschreef ze het verloop van de trip via sociale media. In oktober zouden ze hun reis van de oostkust naar het westen in de staat Oregon afronden.

Op 25 augustus gaf Petito voor het laatst een update over de reis. Enkele dagen later kwam Laundrie in zijn eentje met hun auto terug in zijn woonplaats in Florida. Ondanks aandringen van haar ouders weigerde hij te zeggen waar Petito was gebleven. Op 11 september gaven haar ouders haar als vermist op.

Tijdens het politieonderzoek werd duidelijk dat Petito en Laundrie anderhalve week voor haar verdwijning na een ruzie waren gestopt door agenten in de staat Utah. De twee waren uit elkaar gehaald om af te koelen maar mochten daarna verder reizen.

Gabby Petito bij haar gesprek met de politie AFP

De verdwijning van Petito en het zwijgen van Laundrie hield het Amerikaanse publiek in de ban. Er werd niet alleen druk gespeculeerd over wat er gebeurd kon zijn, er kwamen ook betogers bij het huis van Laundrie opening van zaken eisen. De politie benadrukte ondertussen dat de man vooralsnog geen verdachte was en alleen als getuige gehoord zou worden.

De spanning liep nog eens op toen gisteren bleek dat Laundrie ook al drie dagen geen contact meer had gehad met zijn familie. Behalve een zoektocht in het bos in Wyoming waar Petito het laatst was gezien, openden agenten nu ook een klopjacht in een natuurpark in Florida, waar Laundrie volgens familie naartoe was gegaan.

Hoewel agenten het gebied ter grootte van de stad Utrecht uren hebben uitgekamd, is er voorlopig nog geen spoor van Laundrie gevonden. De politie spreekt in zijn geval nog steeds van een vermissing, maar de familie van Petito is ervan overtuigd dat hij zich schuilhoudt.

Laundrie in de video van de politie AFP

STER reclame