Laundrie en Petito EPA

In een moerasgebied in Florida zijn bij een zoektocht naar de vermiste Brian Laundrie menselijke resten gevonden. Het staat nog niet vast of ze van de 23-jarige Laundrie zijn. Ook zijn in de buurt spullen van hem gevonden. Het gaat om onder meer een rugzak en een notitieboekje.

In deze zaak, die in de Verenigde Staten de gemoederen weken lang bezig hield, werd half september al het dode lichaam van de verloofde van Laundrie, Gabby Petito, gevonden.

Laundrie en Petito waren sinds juni bezig aan een rondreis door Amerika. Op 1 september keerde Laundrie alleen terug naar het huis van zijn ouders. Op de vraag waar zijn verloofde was, bleef hij het antwoord schuldig.

Spoorloos verdwenen

Laundrie verdween op 14 september nadat hij tegen zijn ouders had gezegd dat hij een wandeltocht ging maken in een natuurgebied in Sarasota. Daarna is niets meer van hem vernomen.

In september maakten we deze overzichtsvideo over de vermissingszaak:

Dit is er de afgelopen weken gebeurd met Gabby en Brian

Op 20 september werd in een nationaal park in de staat Wyoming aan de andere kant van het land de vermiste Gabby dood gevonden. Ze was door een misdaad om het leven gekomen, volgens de politie was ze weken eerder al gewurgd.

De vermissingszaak leidde op sociale en traditionele media tot een hype. Dat schoot veel mensen in het verkeerde keelgat, die vonden dat de vermissingszaak van een witte jonge vrouw buitenproportioneel veel aandacht kreeg in verhouding met honderden andere vermissingszaken, waarbij het slachtoffer niet wit was.

STER reclame