Feest bij Kampong

Amsterdam hard onderuit bij Kampong, koploper Bloemendaal ruim langs SCHC

Koploper Bloemendaal heeft in de hoofdklasse een ruime zege geboekt op SCHC. De regerend landskampioen won met 6-0 en zag twee van de vier ploegen die met evenveel punten op de plaatsten twee tot en met vier stonden punten verspelen.

HGC speelde bij Pinoké met 4-4 gelijk en Amsterdam ging hard onderuit bij Kampong. De Utrechters waren maar liefst 8-1 te sterk voor Amsterdam, dat zelfs naar het rechterrijtje zakte en nu zevende staat.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand in de hoofdklasse:

• NOS
    De uitslagen van de achtste speelronde
  • NOS
    De stand na de achtste speelronde

Oranje-Rood en Klein-Zwitserland wonnen hun uitwedstrijd en staan met zestien punten uit acht wedstrijden tweede en derde.

Amsterdam kwam tegen Kampong in het tweede kwart nog op voorsprong. Lang bleef die voorsprong niet op het bord en bij rust stonden de Utrechters al met 3-1 voor. In de tweede helft kwamen daar nog vijf treffers bij.