De hockeysters van Den Bosch hebben tegen SCHC voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. Vlak voor tijd beloonde de 16-jarige Maud van den Heuvel de strijdlust van de Stichtse met de gelijkmaker: 2-2.

Jonkies SCHC pakken zwaarbevochten punt tegen koploper Den Bosch Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wie anders dan topscorer Frédérique Matla opende in de eerste helft de score voor de koploper uit Den Bosch: haar vijftiende treffer van het nog jonge seizoen. Een paar minuten later maakte blikvanger Yibby Jansen met een goede sleeppush uit een strafcorner gelijk.

Vlak voor tijd leek Sanne Koolen uit een strafcorner de winnende 1-2 te maken voor de regerend landskampioen, maar twee minuten later sleepte het door blessures geplaagde SCHC er toch nog een punt uit.

Bij de Bilthovense ploeg ontbraken vijf speelsters, waaronder internationals Laurien Leurink, Ginella Zerbo en Pien Dicke.

Frédérique Matla viert haar vijftiende treffer Pro Shots

Bij afwezigheid van die vaste waarden nam Jansen haar ploeg in de slotminuut bij de hand. Ze besloot het op de rand van de cirkel gewoon te proberen met een hard schot. Van den Heuvel, normaal spelend in de meisjes A1, tikte de bal binnen. Het zwaarbevochten punt werd door de Bilthovense ploeg gevierd als een overwinning.

"Hoe de jonkies het oppakken uit de A, uit de B. We staan met meisjes van 14 op de training. Het is gewoon hartstikke knap dat we dan zulke resultaten halen. Dat biedt heel veel perspectief", reageerde Xan de Waard, die vorige week haar rentree maakte na een blessure.

Amsterdam verspeelt opnieuw punten

De nummer twee van de ranglijst, Amsterdam, verspeelde opnieuw punten. Tegen middenmoter HDM bleef het steken op 1-1. De nare nasmaak van de nederlaag van vorige week tegen 'kleine buur' Pinoké (5-3) is daardoor nog niet weggespoeld.

HGC wist thuis wel te winnen van Bloemendaal (3-1), waardoor de ploeg uit Wassenaar de tweede plaats van Amsterdam heeft overgenomen.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand van de hoofdklasse hockey voor vrouwen en mannen.

Ook in de hoofdklasse voor de mannen liep de koploper voor het eerst averij op: Bloemendaal speelde met 3-3 gelijk bij Den Bosch. Vlak voor tijd sleepte Tijmen Reijenga nog een punt uit het vuur voor de Bossche ploeg.

SCHC boekte de eerste zege van het seizoen door Hurley met 3-2 te verslaan.

STER reclame