NOS Voetbal

Geïrriteerde Ten Hag: 'We spelen niet tegen Haaland, maar tegen Dortmund'

Ten Hag verwacht wervelend Ajax: 'Dortmund gaat hier wat beleven'

Hoe stop je Erling Haaland, de Noorse supersensatie in de spits van Borussia Dortmund? Het is niet alleen de vraag waar Ajax-trainer Erik ten Hag zich de afgelopen dagen over heeft moeten buigen, het is ook de vraag die hij op de persconferentie voor zijn kiezen kreeg.

Het leidde tot irritatie bij de coach, in aanloop naar het Champions League-duel met de Duitsers in de Johan Cruijff Arena. "We spelen niet tegen Haaland, we spelen tegen Borussia Dortmund", ageerde Ten Hag.

"Het is een belediging voor de rest van Dortmund hoe jullie (de media, red.) alleen over Haaland spreken. Het is een uitstekend team, met een heel goede spits, die wij als team moeten gaan afstoppen", sprak Ten Hag resoluut.

Eerste plaats op het spel

Het is de nummer één van Nederland tegen de nummer twee van Duitsland. Beide ploegen wonnen hun eerste twee duels in het Europese toernooi. In Amsterdam staat een voorlopige eerste plaats op het spel. Twee weken later gaat Ajax naar Dortmund.

NOS
De stand in de Champions League-groep van Ajax

"Ik zie Dortmund nog steeds als favoriet in deze groep. Dat zei ik al meteen na de loting", aldus Ten Hag. "Wij moeten als Nederlandse clubs soms onze plek kennen. Maar tegelijkertijd denk ik dat geen enkele club in Europa graag tegen Ajax speelt."

Klaassen of Berghuis?

De man die de opstelling bepaalt wilde nog niets kwijt over de elf namen die namens de landskampioen aan de aftrap zullen verschijnen. En dus zal het tot dinsdagavond gissen worden of Steven Berghuis de voorkeur krijgt boven Davy Klaassen op het middenveld.

Bij afwezigheid van Klaassen greep Berghuis de afgelopen tijd zijn kans op de positie van aanvallende middenvelder. Ten Hag heeft zijn keuze al gemaakt. "Maar jullie zullen het morgen pas zien", riep hij tegen de pers.

Dortmund-coach looft Ajax: 'Totaalvoetbal, dominant, leuk om naar te kijken'

Naast Ten Hag schoof Jurriën Timber aan bij de persconferentie, een van de verdedigers die Haaland (in 49 Bundesligaduels goed voor 49 goals) onschadelijk moet proberen te maken. "Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe goed hij is."

"Het is een wereldspits. Ik denk wel de beste tegen wie ik heb gevoetbald", stelde Timber, die in september met Oranje tegen het Noorwegen van Haaland speelde (1-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl