Erling Haaland bekroont zijn terugkeer met twee doelpunten
NOS Voetbal

Haaland schiet Dortmund aan kop, Van Bommel onderuit met Wolfsburg

Erling Haaland is hersteld van zijn spierblessure en liet dat zaterdag in de wedstrijd tegen Mainz 05 direct weten. De vedette van Borussia Dortmund scoorde twee keer en zorgde daarmee voor de overwinning en de koppositie in de Bundesliga: 3-1.

De terugkeer van Haaland, na een maand blessureleed, betekent ook dat hij op tijd fit is voor het Champions League-duel met Ajax in de Johan Cruijff Arena aanstaande dinsdag. Zowel Ajax als Dortmund heeft zes punten uit twee wedstrijden.

Gele storm

Dat de Amsterdamse club niet op zijn lauweren kan rusten, liet Dortmund zaterdag wel zien. De Duitse club schoot, met Donyell Malen in de basis, uit de startblokken en kwam na drie minuten al op voorsprong. Routinier en aanvoerder Marco Reus tekende met een prachtige knal in de kruising snel voor de 1-0.

Mainz had lang geen antwoord op de gele storm. Na rust benutte Haaland een strafschop en raakte Hummels nog de paal.

Jonathan Burkardt bracht Mainz (met Jean-Paul Boëtius, maar zonder Jeremiah St. Juste) vlak voor tijd nog terug tot 2-1, na slecht uitverdedigen van Dortmund. Maar de kersverse koploper hield het hoofd koel en wie anders dan Haaland maakte er nog 3-1 van.

De Noorse spits heeft nu in 9 wedstrijden 13 doelpunten op zijn naam staan voor Dortmund. Of Dortmund lang kan genieten van de koppositie is zondag pas duidelijk, dan spelen de nummers twee en drie, Bayern München en Bayer 04 Leverkusen, tegen elkaar in Leverkusen.

Union Berlin klopt Wolfsburg

Mark van Bommel kende een zwaardere dag met VfL Wolfsburg. Op bezoek bij directe concurrent Union Berlin verloor zijn ploeg met 2-0. Van Bommel hield Wout Weghorst uit de basis en hij moest toezien hoe zijn ploeg vlak na rust op een 1-0 achterstand kwam.

Mark van Bommel tijdens een wedstrijd van VfL Wolfsburg

Een kwartier later voelde de Nederlandse coach zich gedwongen toch Weghorst in te brengen, maar ook hij kon het verschil niet maken. Union maakte er acht minuten voor tijd nog 2-0 van.

Ander resultaat

"Ik ben ook teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen", zei Van Bommel na afloop. "Het is echter niet zo dat we moeten afwijken van het plan of dat moeten omgooien." Wolfsburg begon sterk aan de competitie en ging na vier speelronden zelfs aan de leiding.

"Het klinkt misschien gek, maar we hebben steeds precies hetzelfde gedaan. Alleen zijn de resultaten anders", aldus de 44-jarige coach.

Voor Union is de winst een flinke opsteker richting de Conference League, donderdag speelt de Duitse club tegen Feyenoord in De Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl